Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Поксипол - лепене на дървен крак на стол

5
гласа
Двукомпонентните лепила Поксипол на основа епоксидни смоли се характеризират с голяма здравина на слепване, съчетана с много кратко време на втвърдяване. Съединителния шев е устойчив на механични натоварвания и на въздействието на различни химикали и температурни колебания.
Поксипол - лепене на дървен крак на стол-1 Поксипол - лепене на дървен крак на стол-2 Поксипол - лепене на дървен крак на стол-3 Поксипол - лепене на дървен крак на стол-4 Поксипол - лепене на дървен крак на стол-5 Поксипол - лепене на дървен крак на стол-6 Поксипол - лепене на дървен крак на стол-7 Поксипол - лепене на дървен крак на стол-8

Лепилото Поксипол е подходящо за лепене на широк диапазон от материали: метали и техните сплави, стъкло и стъкловлакнести материали, фаянс и керамика, мрамор, камък, бетон, дърво.   

Днес ще ви демонстрирам как да залепите крака на стола с помощта на двукомпонентно лепило Поксипол. 

За почистването могат да се използват различни инструменти в зависимост от конкретния случай..
Щом като успеем да изчистим всичко, издухваме и отпадъчния  прах.

За случаи като този, в които трябва да се залепи дърво с дърво, е важно двете повърхностти добре да се почистят. Ако има следи от предишно залепване, то те трябва също старателно да се отстрани като се изстържат остатъците до получаването на съвсем чисти повърхности.

След като добре сме почистили и обезпрашили двете части  на крака на стола може да подготвим и лепилото.

Изтискваме равни количества от двете туби Поксипол върху подложката, която е приложена в комплекта.
Всяка туба затваряме със собствената й капачка.

За смесването на двата компонента на Поксипол използвайте шпатулата, която е приложена в комплекта.
Разбъркваме около минута докато се получи еднороден цвят на сместа. Така двата компонента са смесени идеално и ракцията за втвърдяване е започнала.

Със шпатулата лепилото се нанася върху двете почистени и обезпрашени повърхности.
След като поставите пастата върху крака, важно е да поддържате притиснати двете части за около 10 минути, докато стегне и се втвърди сместа.

След около 10 минути излишъкът може да се изреже лесно с макетен нож.

Със подходящ размер шкурка се дооформя и иглажда крака на стола.

Вместо да отиде на боклука, така ремонтираният стол може отнова да служи безотказно и устойчиво без да се забелязва ни най-малко самата поправка.
За достигане на максимална якост на Поксипол и за по-голяма сигурност изчакайте 24 часа преди да дадете столчето на баба си.

За следващата неделя съм ви приготвил още едно предложение за това как да уплътните дървената дръжка на вашия чук, тесла или друг инструмент с помощта на Поксипол.

Лепилото Поксипол

Поксипол Прозрачен e двукомпонентно силно и устойчиво лепило, което се прилага като паста и се втвърдява като метал само за 10 минути.
То не се свива, не се разширява или деформира.

С него се работи лесно и чисто.
Изтискайте равни части от всеки компонент върху приложената самопочистваща се подложка и ги смесете за около една минута със шпатулата, до получаването на  хомогенен цвят.

След това нанесете сместа и върху двете повърхности за лепене. Само след 10 минути двете части ще са залепени здраво и без следа.

Поксипол 10 минути Прозрачен достига своята максимална устойчивост при стайна температура и издържа до 60 градуса. То е устойчиво на вода и всякакви масла и е изключително подходящо за лепене на кухненски или други плотове,  от естествен или изкуствен камък.

След втвърдяване може да се пробива, реже и шлифова.

Поксипол -  идеалното лепило за издръжливи и сигурни съединения

източник misiamoiatdom.com

Категория Категория: Занаяти

Категория Тагове: поксипол, poxipol, лепило, лепене, епоксидна,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot