Избор на косачка, изработка на поставка за инструменти
73 K
23:54
Предаване 8 / 2021

Ако вече сте решили, че искате вашата морава да изглежда като английска ливада, време е да изберете правилната косачка? Има ли точен отговор на въпроса <Коя косачка е най-добрата?>. За да направите своя информиран избор трябва да вземете предвид няколко критерия....

Компютърджия в работилницата с Константин Кънев (NoThx)
37.1 K
12:52

Знаете, че аз често обичам да се шегувам с днешната младеж и особено с компютърджиите. С напредъка на техниката , все повече неща се правят пред екран, седнали на стол и то в най-добрия случай. Понякога легнали на диван. Пред екран работят, пред екран почиват, пред екран се...

Работа с оберфреза
80.5 K
3:45

Днес ще ви представя оберфрезата. Тя е инструмент с универсално приложение при обработка на дърво, МДФ, пластмаса. С нея се фрезоват канали за различните дърводелски сглобки, профили на различни детайли. Ако се огледате около вас със сигурност ще видите, че много от...

Отсичане на боя - трикове и съвети
121.5 K
4:58

А сега няколко думи за отсичането, защото ако не е добре отсечено цялото боядиване отива по дяволите.  Отсичаме между два цвята боя – обикновено меду тавана и стените или пък при смяна на цвят на две съседни стени.
В повечето случаи отсичането се...

Трикове с хартиени лепенки
74.1 K
3:53

Хартиените лепенки са полезни в много ситуации. Най-често се използват при боядисване, но ще ви покажа няколко трика с хартиени лепенки извън боядисването. 
Приложенията на тези ленти са безброй. С тях се работи лесно - лесно се залепват, лесно се късат, дори на...

Машини за шлайфане, лепене на меки настилки, разлепване на настилки с пистолет за горещ въздух
74.9 K
23:35
Предаване 8 / 2020

Днес в предаването ще разгледаме различните машини за шлайфане и видовете шкурки към тях. Ще ви покажем как се лепят и разкрояват меки настилки с готово лепило и после как се разлепят с пистолет за горещ въздух.

Как се работи с прободен трион (зеге)
77.8 K
12:20

Прободните триони, често наричани зеге, обаче са най-универсалният вид триони. С прободният трион се реже с голяма точност както по права, така и по крива линия.  
За по-сериозна работа ще ви трябва и по-мощен трион. При работа с прободния трион, от съществено...

Монтаж на стойка за телевизор
80 K
7:26

Как да монтираме и изберем стойка за телевизор. Правилният монтаж на стойката е изключително важен, за да нямаме паднали по лице телевизори. Освен това съществуват много видове стойки и много размери.
Как да изберете правилния размер стойка за вашия телевизор и...