Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Всекидневна, спалня, кухня и трапезария в малък апартамент

5
гласа
Предизвикателството на малките апартаменти е истински изпит за дизайнерските умения. Голямата трудност произлиза от факта, че на сравнително ограничена площ искаме да разположим с всекидневна, спалня, кухня и трапезария, без помещенията да изглеждат ограничени и нефункционални.
Всекидневна, спалня, кухня и трапезария в малък апартамент-1 Всекидневна, спалня, кухня и трапезария в малък апартамент-2 Всекидневна, спалня, кухня и трапезария в малък апартамент-3 Всекидневна, спалня, кухня и трапезария в малък апартамент-4 Всекидневна, спалня, кухня и трапезария в малък апартамент-5

Спряхме се на интериорен проект, издържан предимно в естествените тонове на бежовото и бледокафявото със стилни акценти в червено. Кухнята е оборудвана с всичко необходимо. Вградените уреди са разположени на удобна височина без да отнемат от пространството, а хладилникът е „ прибран” в един от шкафовете. Това помещение плавно преминава в трапезария, в която е разположена трапезната маса. Меката светлина се осигурява от красиви лампи, монтирани непосредствено над къта за хранене.


Във всекидневната сме разположили малък диван в червено и дискретна холна масичка. Вариантите за усвояване на околното пространство са различни. Можем  да превърнем стената в библиотека  чрез монтиране на лавици или етажерки.
На отсрещната стена разполагаме телевизор с плосък екран, с което всекидневната придобива завършеност.

Спалнята е разположена в последната част от общото помещение. Обособена е чрез допълнително издигната стена, в която акцента пада върху големите стъклени пана. Последните, в съчетание с полупрозрачната врата създават излюзията за пространство.
Самата стая е издържана в светлобежови тонове. Вътрешната част на преградната стена е организирана с допълнителни шкафове, които играят роля на гардероб.  

В дъното е разположена банята. Тъй като площта е ограничена, обзавеждането е сведено до минимум – тоалетна, шкаф с вградена мивка и няколко рафтчета за козметика. Голямото огледало оптически уголемява помещението. Избраните светове са сиво и бяло в тон със санитарния комплект и стилният душ . Разчупеност придава специфичния фаянс със стилизирани сиви камъни, които се спускат от двете страни на мивката.

източник Acherno.com

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: дизайн, архитектура, обзавеждане,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot