Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Енергийна ефективност и комфорт в дома с GENEO

9
гласа
В края на отоплителния сезон, си даваме сметка колко ни е струвало отоплението и каква част от нашия бюджет е погълнало. На фона на постоянно увеличаващите се цени на енергията може би вече се замисляте за отоплението и за предстоящата зима, за охлаждането през горещото лято. Не забравяйте, че за уюта и топлината в дома ви огромно значение имат видът и качеството на вашите прозорци.
Енергийна ефективност и комфорт в дома с GENEO-1 Енергийна ефективност и комфорт в дома с GENEO-2 Енергийна ефективност и комфорт в дома с GENEO-3 Енергийна ефективност и комфорт в дома с GENEO-4 Енергийна ефективност и комфорт в дома с GENEO-5 Енергийна ефективност и комфорт в дома с GENEO-6

В края на отоплителния сезон, си даваме сметка колко ни е струвало отоплението и каква част от нашия бюджет е погълнало. На фона на постоянно увеличаващите се цени на енергията може би вече се замисляте за отоплението и за предстоящата зима, за охлаждането през горещото лято. Не забравяйте, че за уюта и топлината в дома ви огромно значение имат видът и качеството на вашите прозорци.

Квадратрата на дограмата е около 25% от площта на жилището и ако изберете качествени прозорци, температурата в дома ви ще е по-висока с около 4-6 градуса. Това е само едно от предимствата на модерната дограма. Колко пъти сте затваряли прозорците на дома ви  за да стане в стаята ви по-тихо и да не чувате шума на уличното движение или разговорите на хората? Прозорците могат да снижат нивото на шум в помещенията с около 40 децибела. Характеристиките са много специфични и зависят от доста други параметри. Така че, преди да пристъпите към смяна на дограмата, е добре да се срещнете със специалист от реномирана фирма, който да направи оглед на място в дома ви и да ви посъветва какво решение да вземете и кое е най-подходящо за вас.

Иновативните прозорци GENEO, изработени от високотехнологичния материал RAU-FIPRO®, могат да спестят до 76% от разходите ви за отопление. Този материал, който досега беше използван основно в самолетостроенето и Формула 1, осигурява максимална  стабилност и защита от вятър, както и отлични качества по отношение на статиката без армировка.

Прозоречната система GENЕO е с конструктивна ширина 86 мм и 6-камерна система. Изключително високата топлоизолация (Uf = до 0,85 W/m2K) на GENEO, както и много добрата шумоизолация са постигнати поради отпадането на допълнителната стоманена армировка, на която разчитат по-старите технологии и модели дограми. Годна за рециклиране, тя е една добра инвестиция за всеки модерен човек, който е загрижен за понижаване на енергийните разходи и опазване на ресурсите. Дограмата, изработена от профили GENEO, е подходяща и за пасивни къщи, които стават все по-предпочитани и разпространени, дори и у нас. Тя може да изпълни всяка ваша идея, тъй като с нея е възможно да бъдат направени различни по форма прозорци – стандартни, кръгли или триъгълни, така че няма да е нужно да поставяте ограничения пред архитекта, на когото сте се доверили.

Относно цветовете ще останете наистина иненадани в колко много различни цветове и лакове може да бъде поръ1ана GENEO. Видимите й части са изключително тесни, което гарантира максимално проникван на светлина и слънчеви лъчи в помещенията. Новата геометрия на уплътненията способства за намаляване на натиска при затваряне и улесняване на отварянето на вашите прозорци, които благодарение на гладката повърхност са слабо податливи на замърсяване и лесни за почистване. Така висококачествените профили GENEO с първата напълно армирана прозоречна система, спомагат не само за намаляване на енергийните разходи, но и за повишаване на комфорта във вашия дом, за премахване на конденза и мухъла.

източник Rehau

Категория Категория: Изолация и отопление

Категория Тагове: изолация, топлоизолация, дограма, отопление,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot