Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Дървена рамка на камина

6
гласа
Скромната камина измина дълъг път.Веднъж като средство за готвене и втори като поддържане на стаята топла,сега е официален център,който символизира уютен комфорт през зимата-и дървената рамка дава на сърцето още повече топлина.
 Дървена рамка на камина-1  Дървена рамка на камина-2  Дървена рамка на камина-3  Дървена рамка на камина-4  Дървена рамка на камина-5  Дървена рамка на камина-6

Ние избрахме традиционно изглеждащ дизайн,който върви с много видове декор.Изработен от 1,91см фурнир шперплат,нашата рамка е пластове,елегантни палистри,които са опаковани със стандартни корнизи и первзи,гарнирани с отрязан навън рафт.
Както при всеки проект за камина,безопастността е от първостепенно значение.Обикновенно се изисква около 15,24см свободно пространство около горивната камера и допълнително 2,54см за всеки 0,32см от дървената рамка,за всеки случай.Така,че приспособете вашият дизайн или при избирането на продкта се съобразете с изискванията.
Един картотен шаблон може да ви помогне да определите дали рамката на камината е правилният размер и и мащаб за вашето пространство.И не забравяйте да подсигурите правилно камината.
Оразмерете рамката на камината за да се побере на камината и изберете корнизи и первази,които имитират най-близките профили.

 

                                                             Как се прави дървена рамка на камина ?

 

Стъпка 1:Нарежете парчетата
Отрежете рафта,предница,направете чупките,закована лента (от дървесина или с други частично получаване на материали,свързани с твърда повърхност,като от стомана или бетон,така че предметът може да бъде закован на повърхността).

Стъпка 2:Съберете рамката
Поставете краката на предницата чрез завинтване на шперплат ключалки в задната част на спойката.Завийте закованата лента на гърба на механизма, 1,91см от всеки външен край.Сложете обратно срещу лентите,наравно с тази на външните краища.Задръжте ги(подсигурете ги) с винтове.

Стъпка 3:Отрежете и добавете корниза
Заковете в центъра пиластри за всеки крак.Монтирайте парче дърво с размера и формата на тухла(добавя се в тухлената зидария да служи като средство за поставяне довършителни работи) на всеки пиластер,наравно с горния му край.Митра(съвместно направени от скосяването на всяка от двете части,които се присъединяват,обикновено под ъгъл 45 °,за да образуват ъгъл,обикновено е 90 ° ъгъл),подсилете митрата с шпонка и заковете корниза на рамката,според схемата по-долу.Започнете с перваза в долната част,добавете завършения корниз в горната част,след което добавете астрагал корниз(малки декоративни корнизи) под завършения корниз и по долната част на предницата.Митра и заковете стопер за врата на вътрешните краища на рамката,за да завърши възстановяването на съраунда.

Стъпка 4:Прикрепете перваза
Украсете с орнаменти(декорации)перваза с митеринг( процесът на ръчен шев или сгъване с площ по диагонал за по-отчетлив професионален завършек.Това е чист начин за довършителни ъгли или парче накрая и е по-обемист,по-специално за по-тежки материи) и заковете пластмасови ленти с леко закръглен край(за прикриване на фуги между стените и пода, както и между по-голям корнизи и подове) на неговите краища.Заковете през горната част на перваза в рамката.Попълнете всички крепежни отвори преди шлифоване и завършване на цялото съединение.

източник thisoldhouse.com

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: камина,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot