Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Спираловидна мозайка камъни

8
гласа
Ако търсите някаква идея за открит проект,който е малко встрани от утъпкания път,мозайката от камъчетата ще ви даде вашия двор,градина,пешеходна пътека или уникален и неочакван коридор.
Спираловидна мозайка камъни-1 Спираловидна мозайка камъни-2 Спираловидна мозайка камъни-3 Спираловидна мозайка камъни-4 Спираловидна мозайка камъни-5 Спираловидна мозайка камъни-6 Спираловидна мозайка камъни-7 Спираловидна мозайка камъни-8 Спираловидна мозайка камъни-9 Спираловидна мозайка камъни-10 Спираловидна мозайка камъни-11 Спираловидна мозайка камъни-12 Спираловидна мозайка камъни-13 Спираловидна мозайка камъни-14

                                                Как да направим Спираловидна мозайка от камъчета ?

Материалите за изграждането и са доста основни-плоски камъчета или павета от каменоломна(или закупени от магазина);бетонна смес,чакъл и камъчен прах-фина декоративна мазилка за основата-вашият дизайн може да бъде всичко друго,но.
Ние сме използвали 5,08-7,62см полирани камъни от Декоративни камъни,за да създадем тази спираловидна мозайка от камъчета,които могат да бъдат мащабирани нагоре надолу в зависимост от мястото с което разполагате и камъните,които изберете.Само не забравяйте да се поставят камъни на ръба за допълнителна здравина и стабилност.

Опеделяне на времевата линия на проекта:


Петък:поставяне на модела(образеца).

Събота:подгответе(разположете) основата,поставете камъните и оставете бетона да се втвърди.

Неделя:циментирайте камъните на мястото им.

Стъпка 1:Подгответе и сортирайте камъните
Разстилете камъните близо до проектиращата площ.Измийте камъните от мърсотията и песъчинките,след това ги сортирайте по подобен цвят и размер,в купчини или кофи.

Стъпка 2:Наредете мозайката
Разстилете пясък на дълбочина от 7,62см в сандък за пясък,направен от бракуван шперплат или пластмасови покривала.Поставете камъните изправени в пясъка по образец и форма,която вие искате;пясъка ще задържи камъните на място,докато вие работите.Камъните трябва да бъдат натъпкани заедно-плътно,успоредно-камъните трябва да се докоснат помежду си в тяхната среда.Не поставяйте всички камъни успоредно,все пак различната посока,ще ги предпази от изместване,от тяхното място.

Стъпка 3:Подгответе мястото на проекта

Мозайката трябва да слегне с ниво или малко по-високо от околната почва,така че водата няма да се събира на върха и;имайте го напредвид при избора си на обект.Изкопайте площ най-малко 30,48см по-голяма от вашата мозайка от всички страни на дълбочина от 15,24 - 20,32см(това ще гарантира правилното дрениране на основата и създаване на достатъчно пространство около мозайката,за да добавите кант-ивица).Трамбовайте 15,24см с машина за основа и 2,54см слой от камъчен прах в разкопаната площ.Изсипете суха бетонова смес в центъра на инсталационното място и използвайте 2x4  в "пода" на микса на още 5,08см слой,който продължава 5,08см от отпечатъка на мозайката от всички страни.

Стъпка 4:Навлажнете бетоновата смес
С помощта на праскачка или градински маркуч с приставка за много ситно разпръскване,леко разнесете като "мъгла" върху бетоновата смес,от прахообразна,да стане тронлива.

Стъпка 5:Маркирайте(отбележете)формата на мозайката върху бетона
За кръгова мозайка,вържете голям пирон към всеки край на част от наниз,намалете от дължината на радиуса на окръжността.Сложете един пирон в центъра на инсталационното място,дръпнете низа изпънато и начертайте кръг с втори пирон.Начертайте втори кръг на половина от радиуса на допълнителното визуално ръководство.
СЪВЕТ:една торба с бетонова смес ще бъде достатъчна,за да се направи мозайка,която е около 10кв.м.

Стъпка 6:Поставете камък в центъра
За да се направи мозайката права,първо заровете долната трета от камъните в бетонавата смес(по-късно когато всички камъни са налице,ще добавите по финна заливка смес,между фугите-вижте стъпка 10).Започнете от центъра,използвайте градинска лопата,за да изкопаете плитка дупка във влажната бетонова смес.Поставете първия камък на ръба на дупката и укрепете с бетонова смес около него,задръжте го изправен с пръсти.

Стъпка 7:Поставете камъните успоредно на камъка-център
С помощта на лопата,изкопайте плитки дупки в бетонна смес до плоските стени на камъка-център.Поставете втория и третия камък в непосредствена близост до първия.Отново използвайте пръстите си,за да укрепване със сместа плътно около тях.

Стъпка 8:Попълнете модела(образеца)
Работете от центъра навън,продължете с поставянето на останалите камъни,както е описано в стъпка-6.Фугите между камъните трябва да бъдат затегнати,а камъните трябва да се допират помежду си в средата(това спомага на камъните с подобни размери и да се внедрят по-малки или по-големи камъни постепенно,както вашия модел диктува).Опитайте се да запазите височината на камъните,дори и докато ги поставяте.

Стъпка 9:Поставете останалите камъни

Когато сте готови с една малка част от тях,поставете 4x4 в нея и ударете с дървен гумен чук,за да наместите и нивелирате камъните(не се изкушавайте да заместите с 2x4 тук-те могат да отскочат или наведат,ако ги ударите с него).Когато мозайката е завършена,поставете канта(ивицата) или ниво от павета,тухли,за да задържи модела заедно.Попълнете всичко по-големи пропуски в мозайката с малко допълнителна бетонова смес,след това напръскайте мозайтака с финна струя вода до пълно насищане на бетона под камъните и покрийте с пластмасовите покривала.Оставете да се втвърди за една нощ.

Стъпка 10:Разстилете финната смес
Разкрийте мозайката и се уверете,че камъните са сухи.Разпраснете финния микс върху камъните,работете по една малка част в даден момент,използвайте четка за разнасяне на сместа във фугите между камъните.Оставете разкрито,ако искате;то трябва да бъде неповече от една трета от височината на камъните.
СЪВЕТ:колкото повече финна смес добавяте,толкова по-трудно мозайката ще се постави.В областите с голям,натоварен трафик,попълнете фугите,докато сместа седи близо до или наравно с върховете на камъните.

Стъпка 11:Насищане и оформяне със смес
Леко с финна стрийка на маркуча или праскачката,разпръскайте с вода,докато сместа не стане напълно наситена(може да добавите още смес в този момент,ако първия слой се втвърди много,след като сте го напръскали)Оставете сместа да абсорбира водата и след това да се втвърди в продължение на 30-60 мин.Използвайте твърда четка,да подравните и оформите фугите по ваш вкус.

Стъпка 12:Оставете мозайката да се втвърди

Покрийте мозайката с пластмасово покривало,за поддържане на влагата,докато се втвърдява.За по-трудно втвърдяване,разкрийте мозайката и напръскайте няколко пъти в течение на един ден или два,докато започне да се стяга.Пълното втвърдяване може да отнеме няколко седмици,в зависимост от времето.Когато тя е напълно готова,полирайте камъните с влажна кърпа,за да премахнете остатачния бетон.източник thisoldhouse.com

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: градинска декорация,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot