Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Мавритански стил лампа

6
гласа
Бихме искали да споделим с Вас тази вдъхновена лампа в Мавритански стил.
Мавритански стил лампа-1 Мавритански стил лампа-2 Мавритански стил лампа-3 Мавритански стил лампа-4 Мавритански стил лампа-5 Мавритански стил лампа-6 Мавритански стил лампа-7 Мавритански стил лампа-8 Мавритански стил лампа-9 Мавритански стил лампа-10 Мавритански стил лампа-11 Мавритански стил лампа-12 Мавритански стил лампа-13 Мавритански стил лампа-14 Мавритански стил лампа-15 Мавритански стил лампа-16 Мавритански стил лампа-17 Мавритански стил лампа-18 Мавритански стил лампа-19 Мавритански стил лампа-20 Мавритански стил лампа-21

                                                           Откъде произлиза Мавританския стил?

В началото на VII век маврите пресекли Гибралтар и за почти 7 века се настанили в Южна Испания.Местното население,въпреки че запазило своите национални черти,постепенно приело културата и начина на живот на завоевателите.Андалусия преживяла небивал икономически и културен разцвет,а в архитектурата се появил нов стил – мавританският. Пътешествениците, преминаващи през Гранада,Кордова и Севиля,разнасяли по света славата на техните градини – образци на изисканост и разкош.Когато през 16 век испанците прогонват арабите и отвоюват своята страна,остават смаяни от красотата и изискания разкош,които заварват в дворците и градините на нашествениците. Оттогава мавританският стил се разпространява в Европа.

Лампата може да бъде направена или с някаква дебела хартия или някакъв тънък шперплат(1-3 мм).В този пример ние ще я направим с шперплат(3 мм).Ще използваме традиционния начин за рязане на парчета.Ще Ви представим по един лесен начин ,проектирането и целия процес на работа.

1 Стъпка-Дизайн

Ето и няколко модели,както и някои математически модели за направата на сфера от модела.

2 Стъпка-Какво ви трябва ?


Направена от плътна хартия:
- няколко листа хартия
- ножици
- лепило

Направена от шперплат:
- няколко листа шперплат(не по-дебели от 3мм )
- много пирони(не по-малко от 288!!!)
- материали да видите вашите модели
И, разбира се, модели!

3 Стъпка-Изрязване на моделите
Може да ги нарежете по традиционния начин,само изпечатайте моделите и ги залепете на дърво и използвайте бормашина и трион.Ако имате лазерна машина,тя ще направи работата много по-лесна.Ако използвате картон или дебела хартия,използвайте ножици.

4 Стъпка-Свържете всичко заедно
Преди свързването на парчетата,ние ги слагаме във вода за около 10 мин.,така по-лесно ще могат да се огъват.Но ако използвате много тънък шперплат(1мм-1.5мм),това не ви трябва!След това ги свържете.

ВАЖНО !!!

Уверете се ,че ще свържете звездите на триъгълниците първо,по такъв начин,че най-краткото "рамо" на звездата(черната точка на картинката),трчбва да се свърже към средното рамо на триъгълника...погледнете на снимката!).Използвайте пирони за да ги свържете на мястото им или използвайте лепило,ако е хартия.
След това завършете с рязане на залепената част от пирони.

5 Стъпка-Продължете свързването

За направата на "скелета" на тялото е необходимо:8 кв. модели в един ред(ще бъде свит накрая,за да се направи кръг).Моделите са свързани заедно с частта,която ние направихме в предишната стъпка(вие ще имате нужда от 8 от тези,общо-4 в горната част на "скелета и 4 в долната част на "скелета").Погледнете как е направено на картинките!
И завършващата стъпка е,чрез свързване на края на "скелета",за да направите кръг.

6 Стъпка-Продължете свързването

Свържете парчетата заедно,за да завършите лампата и я закрепете с пирони или лепило,ако е хартия.

7 Стъпка
Завършената лампа...наслаждавайте се на вашата работа!

източник www.instructables.com

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: осветителни тела,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot