Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Създайте успокояваща атмосфера в спалнята

5
гласа
Когато работите с пространство, винаги имайте предвид следното основно правило: Възползвайте се от преимуществата на конкретното помещение. Ето и няколко общи идеи как да се възползваме максимално от пространството в спалнята.
Създайте успокояваща атмосфера в спалнята-1 Създайте успокояваща атмосфера в спалнята-2 Създайте успокояваща атмосфера в спалнята-3
1. Помислете за леглото, все пак то е основната мебел в спалнята. Оставете една стена свободна за леглото, най-добре тази, от която се разгръща най-приятният изглед към цялата стая. Оставете достатъчно пространство, особено ако възнамерявате да поставите двойно легло. Ако го разположите до вътрешна стена, ще имате възможност да се възползвате от повече прозорци.

2. Съобразете се с линията на покрива. Когато спалнята се намира на по-високо ниво, се създава усещане за по-лично пространство. Може да превърнете чупките на тавана в интересен дизайнерски ефект. 


3. Контролирайте светлината. Помислете как да контролирате дневната светлина по различно време на деня и годината. Има богат избор от щори и завеси, но може да помислите и за предимствата на различни тенти и корнизи, които хвърлят сянка върху прозорците.
4. Вграждайте. Дизайнерите редовно търсят поръчки за вграждане. Това е изключително ефикасен начин за икономия на пространство. Освен това, много хора предпочитат вградените мебели, защото се създава усещане за цялост.

5. Обособявайте пространствата чрез различни помещения. Примерна конфигурация е спалня и баня, разделени чрез малка стаичка с гардероб и лавици за обувки и аксесоари.
източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: спалня, обзавеждане, дизайн, да знаеш как, интериор,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot