Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Как да си направите сами "камъчета" за украса от вълна

7
гласа
Преди време една френска дизайнерка създаде колекция от филцови "камъни" за украса на дома – с различни размери, форма и цвят. Идеята, превъплътила иначе студения и твърд камък в нещо меко и топло, бързо събра почитатели. Ако и Вие харесвате вида на тази толкова сполучлива имитация, може би ще поискате и Вие да притежавате в дома си нещо подобно. Ние Ви предлагаме един много лесен, но много ефектен проект, с чиято помощ можете сами да си направите цяла купа с меки "камъчета" – разбира се, така получената декорация вероятно няма да бъде с много големи размери, но пък сами можете да се уверите в красотата й.
Как да си направите сами Как да си направите сами Как да си направите сами Как да си направите сами

От какво имате нужда:

* ножици
* вълна (необходима Ви е непредена/ флаерована вълна, приготвена за предене)
* купа с гореща сапунена вода
* хавлиена кърпа

Инструкции:

1. Срежете от вълната (най-добре тя да е в сив цвят) парче, колкото да напълните шепата си. Леко разхлабете нишките й с пръсти.

2. Съберете парчето вълна на топка, оставяйки нишките хлабави. Размерът на топката зависи от това колко голям искате да бъде "камъкът" – обикновено крайният резултат е около 2 пъти по-малък от обема на използваната вълна. Ако вълната е едноцветна, можете да добавите няколко нишки бяла вълна, за да се създаде по-реалистичен ефект.

3. Потопете вълнената топка в сапунената вода – вълната ще започне веднага да се свива. Когато абсорбира достатъчно вода я извадете от купата и започнете да я търкаляте между дланите си, докато изстине, след което отново я потопете във водата. Повтаряйте тази процедура, докато постигнете желаната форма и сплъстеност. Ако не успеете да придадете на топката вълна същинска форма на камък, не се притеснявайте – това се постига най-добре в следващата стъпка.

4. Изплакнете топката със студена вода. Внимателно изстискайте водата и започнете да оформяте "камъка" с пръстите си. Повторете процедурата, докато постигнете желаната форма.

5. Поставете готовия "камък" върху хавлиена кърпа и го оставете да изсъхне добре. Когато това стане, можете да измислите как да използвате готовата декорация – поотделно или пък да поставите цяла купа с "камъчета" върху масата.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: обзавеждане, направи си сам, аксесоари, дизайн,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot