Химически анкер в бетон
81.8 K
3:27

Химическият анкер е най-сигурният начин за закачане на товари в бетон. Химическият анкер, за разлика от дюбелите не упражнява натиск в стените на материала. Той се използва в комбинация с шпилки, кои с въртеливо движение с вкарват в сместа на химическия анкер. Важно е...

Стопяеми лепила и пистолети
82.4 K
14:06

Как се използват стопяемите лепила и пистолети? Топлото лепене има много предимства, от които най-голямото е бързината. Със стопяемо лепило се лепят различни материали за много кратко време. Съществуват различни стопяеми патрони за различни приложения. Добрите пистолети за...

Нивелираща система за плочки
39.9 K
9:51

През последните години много актуални станаха така наречените Нивелиращи системи за плочки. И това е така, защото с тяхната помощ всеки става майстор фаянсаджия. Плочките се подреждат равно, право, няма стърчащи краища, направо красота! Има всякакви системи, но преди малко...

Иновации при нивелирите, изработка на драскало за коте
75.6 K
23:43
Предаване 20 / 2020

Нивелирите - малки, големи,  няколко либели, с ъгломер. Какви иновации има при нивелирите на Kapro и как да изберем правилния за нашата работа?
След това ще направим драскало за коте, не коте, ами цял тигър! Ще го изработим без нито един винт. Ще използваме...

Изработка на часовник с настолен акумулаторен циркуляр
67.5 K
23:53
Предаване 10 / 2021

Днес в предаването ще поставим на везните ръчния циркуляр и настолния циркуляр. Дали по-тежкият наистина ще наклони везните на своя страна, ще решите след като изгледате предаването.
А след рекламите ще направим елегантен стенен часовник с дървена рамка, която ще...

Рязане на плочки с машина за водно рязане
38.1 K
9:13

Рано или късно, колкото и да отлагате, един хубав ден отстъпвате пред молбите и заканите на жена ви и …. идва момент за ремонт. 
То едно време ремонтът си беше направо песен - изтъркаляш едно мече по тавана, залепиш едни тапети и си готов.
Сега -...

Как се монтират первази
72.6 K
3:39

Рязането на первазите си има своите тънкости. Ако ъгълът на стената не е идеално прав, единственият начин да монтирате первазите правилно е с шаблон за монтаж на первази.
Шаблонът измерва ъгъла на стената и го пренася съвсем точно при рязането на первазите.

Видове триони, сервиз на режещи инструменти, изработка на люлка
86.7 K
23:43
Предаване 12 / 2020

Стигне ли се до рязане на дървесина в съзнанието ни веднага изниква на преден план понятието – трион. Ще ви покажем различните видове триони и правилния начин на използването им.
Ще влезем в сервиза на Ташев-Галвинг, за да разберем как да поддържаме и да...