Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Мека текстура за стените

5
гласа
Създайте в спалнята си релаксираща атмосфера с нежни нюанси и меки текстури върху стените. Техниката е лесна за изпълнение, а резултатът – нестандартен, успокояващ и приятен за окото. За да постигнете още по-силен краен ефект, нанесете покритието не само върху стените, но и върху тавана.
Мека текстура за стените-1 Мека текстура за стените-2

Техника на нанасяне

Техниката включва нанасяне на предварително приготвената цветна сме с мистрия, а върху първия слой се нанася с четка втори – гланц в индигово.

Необходими материали:

• Специална оцветена смес с релефен ефект
• Мистрия
• Четка за тапети
• Четка за боя
• Латексова боя – цвят индигово синьо
• Ретардер (т.нар. glazing medium)
• Чисти парцалчета, които не отделят власинки


Инструкции:

1. Оцветете готовата смес с избрания оцветител (можете да помолите в бояджийския магазин да го направят вместо Вас). Ако решите да го направите сами, следвайте инструкциите стриктно и разбийте сместа и оцветителя с помощта на дрелка и специален накрайник за разбъркване на боя.

2. Разделете стената на сектори с размери около 1.5 х 1.5 м и нанесете сместа с помощта на мистрията, извършвайки произволни Х-образни движения. Докато сместа е още влажна използвайте четката за тапети, за да повторите върху нея същите движения. Крайният ефект трябва да бъде идентичен на този, показан на снимката. Накрая оставете сместа да изсъхне за поне 24 часа.


3. Смесете равни части от индиговия латекс и редардера. Работейки отново по сектори, нанесете така получения индигов гланц с четка за боя, като движенията Ви отново трябва да бъдат Х-образни. Докато гланцът е още влажен, избършете част от него с парцалче , така че цветът да остане основно в така получените процепи върху стената – това създава крайният ефект тъмно-върху-светло. Накрая оставете да изсъхне за поне още 24 часа.

източник comfort.bg

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: стени, декорация, интериор, дизайн, покрития,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot