Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

LED осветление

17
гласа
LED продукти за ефектно интериорно и екстерорно решение за вашето осветление, което определено ще намали разходите ви за енергия! Заповядайте в Магазини МЕТЕОР в Пловдив и София !
LED осветление-1

LED-осветление

 

И така, всички вече сме чували за атрактивното LED-осветление, но много от нас не знаят какво точно представлява, как изглежда и как можем да го използваме в ежедневието си.

Аз ще се опитам на разбираем език да Ви обясня за тази новост в осветителната техника.

Това са малки кристалчета, през които протича електрически ток и една част от неговата енергия се преобразува в СВЕТЛИНА. Тези лампи имат живот над 100 000 часа!!!!

Консумацията на една лампичка в син цвят е 1W, а се равнява на 15W обикновена крушка с нажежаема жичка.

Другото интересно нещо е,че има богата гама от цветове,което позволява този вид лампи да се използват както за домашно ,така и за атрактивно осветление /барове,дискотеки/ , много успешно се използва за осветление при автомобилите – фарове,табла.

Има най-различни варианти на лед-осветлението – кристалчетата могат да бъдат разположени върху тънки дискретни ленти, в луминесцентни тръби, под формата на най-обикновена на пръв поглед като дизайн електрическа крушка…

Светлинната им ефективност е най-голяма от всички светлинни източници, тя е между 50 и 100 лумена на ват, нагряването е минимално, а КПД-то между 25 – 30 %.Имат 10 пъти и повече по-малко разход на ел. енергия, за да ни осигурят нужната светлина. И така, 12 ВАТА ЛЕД дава светлина колкото 150 ВАТА обикновена крушка.

Интересното е, че след 50 000 часа непрекъсната работа или това са около 6 години, светлината на ЛЕД лампите започва да намалява с около 30%, което е невидимо за човешкото око и след 5 години загасва постепенно, а не изведнъж както при другите ел. крушки.

Сега следва въпросът за цената – и сте прави, към момента този тип крушки имат висока цена, защото все още не се произвеждат масово, но това е въпрос само на няколко години…., а дотогава аз ви препоръчвам осветителните тела с халогенни крушки,които са много по-добри от енергоспестяващите,но за тях ще поговорим след няколко дни!

А сега, разгледаите сайта ни, където ще видите лед – осветителни тела !

Елате в нашите магазини и ще ви информираме за всичко, което Ви интересува!

Заповядайте и ще се убедите ……..

източник метеор

1 Коментара

jj
хм, странен начин да си светиш <a href="">..</a>

Добави коментар

друга картинка

antibot