Как се работи с циркуляр
93.1 K
7:49

Ръчният циркуляр е машина, чиято основна задача е да задвижва диск, или по-точно да върти диск, който да осъществява рязането на различни материали. Както казахме и по-рано, основното му предназначение е да реже  дърво. Но със същия успех той може да реже и други...

Wago клеми или спайки?
47.8 K
3:20

За инсталацията на моята къща се заредих с Ваго клеми от прозрачните, серия 221. Взел съм такива, за сечение до 4 квадрата и такива до 6 квадрата, и още едни, които ще ви покажа след малко. Инструменти, двойки, тройки, петици и различни адаптери към тях. Всичко, което ще ми...

Резби, метчици, плашки и осветление за старото огледало
74.3 K
23:53
Предаване 4 / 2021

Днес в предаването ще говорим за резбите и резбовите съединения за метал – с винт, болт и шпилка. Ще ви покажа как да възстановите повредената вътрешна и външна резба. 

Светлината и огледалото вървят ръка за ръка. Затова ще направим рамка от светещи...

Лепила и пистолети за топло лепене, изработка на поставка за лепенки
80.2 K
23:12
Предаване 3 / 2020

Ще ви представим различните видове лепила за топло лепене на Steinel. За различните материали трябва да използвате различно стопяемо лепило. Пистолетите за топло лепене също са от значение.
Има пистолети с кабел, акумулиращи и акумулаторни. Пистолетите за топло...

Работа с оберфреза и етажерка за ключове
77.6 K
23:58
Предаване 10 / 2020

Ще разгледаме отблизо оберфрезата, един инструмент, за работата с който, ви трябват търпение, прецизност, креативност и разбира се желание за постигане на съвършенство. Нищо, че никога няма да го постигнете.
След това в рубриката ни Бърз Проект ще направим етажерка...

Кога да лепим с монтажно лепило?
41.2 K
9:27

Днес ще лепим с два вида монтажно лепило на Бизон. Като гледате опаковките на монтажните лепила по стелажите на магазините - не намирате някаква разлика. 
Ето тези например - Монтаж кит и тука Монтаж кит. Но като прочетеш  малко - поне на опаковката какво...

Лепило спрей
52.2 K
5:46

Цианакрилатните лепила след втвърдяване стават твърди и не са еластични. Затова с тях не се лепят гъвкави материали и такива, които се огъват, защото при огъване лепилото ще се начупи.
За големи площи и за такива, които имат някакви извивки и трябва да се облекат с...

Инструменти с кабел или акумулаторни?
72.3 K
8:39

Когато времето е от съществено значение, свързан с кабел инструмент, позволява на потребителя да продължи работата си, без да се нуждае от почивка.
Безжичните акумулаторни електроинструменти от своя страна са чудесна опция, тъй като позволяват максимална свобода по...