VideoBrain.TV - Гледай нещо умно!
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Открийте света на знанието и развлечението без реклами. Вашата платформа за интересно, обучително и любознателно видео съдържание!
VideoBrain.TV
Изработване на малката масичка
77.1 K
15:23

Ще ви покажем как да изработите малка дървена масичка без видими сглобки. Ще използваме потапящ циркуляр, който ще вземем под наем, за да отрежем краката на масичката под прав ъгъл. След това ще оразмерим и отрежем плота за масичката.


Сглобяването на тази...

Пособия за редене на паркет
52.5 K
1:19

Сигурен съм, че много от вас са склонни да наредят сами ламинирания паркет  в стаята и хола. На пръв поглед всичко изглежда доста лесно. Сглобките при тези паркети позволяват лесното редене на паркетините. Но трудното идва при достигане на ъглите в стаите или до тръби,...

Безчеткови инструменти - какви предимства имат?
73.8 K
12:06

Безчетковите инструменти имат много предимства. Безчековите инструменти има с кабел и батерия, но приложението им е по-различно и имат малко по-различен принцип на работа и управление.
В това видео ще разбере с какво безчетковия винтоверт, перфоратор, ъглошлайф или...

Монтаж на врата
95.7 K
12:41

Ще монтираме вратата като използваме комплект за монтаж на врати на Wolfcraft.
Комплектът за монтаж на врата се състои от 2 вида стеги, които се захващат към касата и улесняват фиксирането и нивелирането на вратата.
След това се използва слабораздувна монтажна...

Кога да лепим с монтажно лепило?
41.2 K
9:27

Днес ще лепим с два вида монтажно лепило на Бизон. Като гледате опаковките на монтажните лепила по стелажите на магазините - не намирате някаква разлика. 
Ето тези например - Монтаж кит и тука Монтаж кит. Но като прочетеш  малко - поне на опаковката какво...

Трикове с ролетка
84.8 K
2:04

И така както си меря, се сетих да ви покажа няколко трика за правилно мерене с ролетка. 
Някой ще каже, какво толкова – ролетка, като ролетка – разпъваш и мериш. Но колко от вас знаят защо металната пластина в началото на всяка ролетка се движи?...

Работа с оберфреза
80.5 K
3:45

Днес ще ви представя оберфрезата. Тя е инструмент с универсално приложение при обработка на дърво, МДФ, пластмаса. С нея се фрезоват канали за различните дърводелски сглобки, профили на различни детайли. Ако се огледате около вас със сигурност ще видите, че много от...