Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Направи си сам подвижен шкаф за обувки

5
гласа
Сигурно Ви е писнало от купчините обувки в антрето или до входната врата. Ако това е така, можете да решите проблема си с помощта на направи си сам подвижен шкаф за обувки, направен от Вас самите. Ето и проектът за него.
Направи си сам подвижен шкаф за обувки-1 Направи си сам подвижен шкаф за обувки-2 Направи си сам подвижен шкаф за обувки-3

Какво Ви е необходимо:

  • Пластмасово шкафче с 2 (или повече) рафтчета
  • Прозрачни (или непрозрачни) пластмасови кутии с капак
  • Ламинатна плоскост в бял цвят (може и ПДЧ)
  • Винтове
  • Отвертка
  • 4 колелца за монтаж


Инструкции:

Стъпка 1: Започнете с избрания от Вас пластмасов шкаф с рафтчета – той трябва да е достатъчно голям, за да побере няколко кутии на всеки рафт (броят на кутиите и големината на шкафа зависят от Вашите нужди). Изберете начина, по който ще подредите кутиите в шкафа.

Стъпка 2: Срежете плоскостта, която сте избрали за основа (ламинат, ПДЧ) – размерите й трябва да са съобразени с тези на основата на пластмасовия шкаф (с няколко сантиметра повече от всяка страна). Използвайте бяла самозалепваща се лента, за да облепите ръбовете на дъската, които сте изрязали.

Стъпка 3: Обърнете базовата плоскост и монтирайте от долната й страна четирите колелца – по едно във всеки ъгъл. Монтирайте самата дъска към основата на пластмасовия шкаф, като използвате винтове (завинтете ги в посока надолу - откъм повърхността на шкафа, през дъното му, в горната част на плоскостта).

Стъпка 4: Поставете кутиите върху рафтовете на пластмасовия шкаф по желания от Вас начин – една до друга и/ли една върху друга. Ако кутиите не са прозрачни, можете да залепите на всяка от тях по един етикет със съдържанието. Вашият мобилен шкаф за обувки е готов.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: мебели, обзавеждане, направи си сам, рафтове, шкафове,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot