Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Елементи за тревни площи и затревени паркинги

25
гласа
Градинската Решетка „МОДИ” представлява модулна система от устойчив на УВ лъчи, рециклируем HDPE (полиетилен висока плътност), проучена, ПАТЕНТОВАНА (Промишлено изобретение и Конструкция) и създадена от „Клаудиофореси” АД. Градинската Решетка „МОДИ” може да бъде използвана и на нови и съществуващи тревни площи, на пясъчни основи или за създаване на чакълени повърхности.
Елементи за тревни площи и затревени паркинги-1 Елементи за тревни площи и затревени паркинги-2

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА: благодарение на нейните две противоположни и различно оформени повърхности, тя може да бъде използвана и за създаване на нови тревни площи, и на чакълени повърхности, тя може да бъде полагана върху съществуващи тревни площи и пясъчни основи.

ИЗГОДНА: много бързо полагане (един неквалифициран работник може да положи или отстрани около 120 м2/час);

ЕФИКАСНА: тя няма „правилна страна”, на която да бъде полагана (тя е двупосочна);

ГЪВКАВА: Елементите могат да бъдат сглобявани на квадрати, шахматно, един върху друг – шахматно или не, и горната страна на единия върху долната страна на друг – леко шахматно, и хоризонтално и вертикално.;

ЛЕСНА ЗА ИНСПЕКТИРАНЕ: всяка или всички части на Градинската Решетка „МОДИ” може да бъде отстранена и подменена по всяко време благодарение на уникалната система за прикрепване;

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО устойчива и гъвкава, благодарение на специалната вертикална оребрена форма и на системата за прикрепване;

УНИКАЛНА: системата за съхраняване на вода (1,5 л/м2), която покрива цялата повърхност, може лесно да бъде удвоена като се добави втори слой от Градинската Решетка „МОДИ”, увеличавайки по този начин пласта хумус до дебелина от 6 см. По този начин разходите за напояване се намаляват, спестявайки време и пари и тревата се поддържа по-добре благодарение на Градинската Решетка „МОДИ”, която задържа хранителните вещества в почвата и намалява изключително много топлината.

ЕФЕКТИВНА: големи напречни отвори (до максимален размер от 27 х 15 мм) разположени на повърхността на вертикалните ребра на  Градинските Решетки специално за целта, помагат на корените по-добре да се разполагат хоризонтално и около Градинските Решетки. Напречните и надлъжни отвори имат аеробна функция, което означава, че така тревата расте равномерно. Нещо повече, водата се разпределя по-лесно и не застоява, гарантирайки добър дренаж.

ОРИГИНАЛНА: патентованият дизайн на Градинските Решетки създава фантастичен мозаичен ефект; 

НЕПЛЪЗГАЩА СЕ от двете страни благодарение на малки заоблени бутони, които обаче не ви възпрепятстват да ходите по нея;

КОМПЛЕКТОВАНА с много полезни аксесоари като Маркер Щифтове и Задържащи Пръстени, което позволява да се свържат няколко парчета заедно за създаване на отделен елемент със изключителна стабилност и гъвкавост.

ПРАКТИЧНА: ако разрежете Градинската Решетка „МОДИ” на няколко парчета, а е лесно да получите желаната форма като използвате трион или ъглошлайф, тези отрязани парчета могат след това да бъдат просто прикрепени към стандартната Градинската Решетка „МОДИ”, като по този начин се избягват всякакви загуби на материал.

ОПТИМАЛНО стифиране ви позволява да спестите разходи за транспорт и складиране, тъй като така могат да бъдат складирани много елементи на ограничено пространство.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Размер:                                            580x580x40 мм                  3 парчета = 1 м²

Водни резервоари:                         1.5 л/м²

Товароносимост:                             Сертифицирана до 187 тона/м².

                                                       Устойчивостта на натиск е значително по-висока от тази необходима за поддържане на каравани и пълно натоварена композиция от каравани или тежка пожарна. Чрез комбиниране на уникални конструктивни елементи изработени в няколко различни геометрични форми, с ребра във формата на ‘λ’, ние получихме изключителна товароносимост и добро ниво на еластичност.

Работна температура:                    от - 40 до + 100 °C

 

 

ПРИЛОЖЕНИЯ

 • Изграждане на постоянен или временен паркинг от всякакъв вид за моторни превозни средства в обществени, частни, търговски, спортни и индустриални зони, и т.н.
 • Изграждане на пешеходни пътеки, алеи, пътища, велосипедни алеи, голф игрища и спортни тревни пътеки, и т.н.
 • Изграждане на временни повърхности за изложби, фестивали, манифестации и панаири.
 • Всякакви неплъзгащи се платформи за общи цели и за повърхностите около плувни басейни.
 • Складови площи за каравани, хеликоптери.
 • Отстраними и постоянни площи за лагерни трейлери, каравани, тенти и къмпинги.
 • Белведерни и барбекю зони, зони за отдих за деца, външни площи и др.
 • Укрепване на склонове.
 • Покривни градини.
 • Орнаментни покривни градини. Тяхната патентована конструкция прави възможно създаването на пъстроцветни композиции с трошен камък, които дават своя принос към красотата на околната среда.
 • Покриване на плоски покриви и тераси.
източник http://www.roof-bg.com

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot