Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Направи си сам красиви декоративни възглавници за интериора

7
гласа
Декоративните възглавници са един от най-лесните и ефектни начини да украсите дома си и да му придадете индивидуален завършек. Чрез тях можете да съчетавате текстура, материи и цвят – независимо дали те са част от цялостния дизайн или пък искате да внесете повече цвят и контраст в интериора. Понякога няколко декоративни възглавнички в ярък нюанс може да освежи един неутрален интериор, без да го прави твърде агресивен и да нарушава неговата красота.
Направи си сам красиви декоративни възглавници за интериора-1 Направи си сам красиви декоративни възглавници за интериора-2 Направи си сам красиви декоративни възглавници за интериора-3 Направи си сам красиви декоративни възглавници за интериора-4

Красива обшивка
Декоративните възглавнички могат да бъдат допълнително украсени с красива обшивка по ръбовете в контрастиращи цветове. За да се съчетаят различни материи, могат да се комбинират райета с флорални мотиви и да се избере десен, в който има поне един повтарящ се цвят спрямо основната материя на възглавницата.

Копринена елегантност
Коприната придава на интериора усещане за лукс и блясък. Тук са съчетани два различни вида декоративни възглавнички от коприна, като цветът им е съобразен с тапицерията на мебелировката.

Двойна доза кадифе
Дългите възглавнички – подложки са съчетани с големи меки възглавнички от същата материя – меко и чувствено кадифе. Изборът е паднал върху два основни нюанса – неутрално кремаво и царствено златисто.

Искрящо бяло
Цялото помещение в решено основно в бяло – това важи и за част от декоративните възглавнички. Другата част от тях обаче са онзи аксесоар, с който е внесен контрастен цвят в този иначе неутрален интериор – чрез нюансите на шоколадово и керемидено.

Класическо съчетание
Класическият микс между черно и бяло стои изключително елегантно и ефектно на фона на перлените нюанси в интериора. За да не се получи неприятен за окото контраст, съотношението между двата цвята е в полза на бялото.

Перфектна комбинация
Отново става въпрос за черно-бяло съчетание, но тук то е превзело целия интериор. Затова  в случая черно-белите декоративни възглавнички с различни размери са по-скоро деликатно допълнение към интериора, отколкото ярък акцент.

Повече цвят
Декоративните възглавнички с ресни и свеж флорален десен изпъкват страхотно на фона на синьото спално бельо и деликатните сиво-сини стени.

Декорация с пискюли
Пискюлите придават на декоративните възглавнички луксозен вид, особено ако са в съчетание с подходяща материя (например кадифе) и наситени цветове.

Фини панделки
Една декоративна възглавничка с женствен дизайн – цветовете са пастелни, а украсата е посредством ефирна широка лента, вързана на панделка от двете страни. Така получената декорация идеално пасва на цялостния интериор, който съчетава нежни нюанси на кремавото и синьото, деликатни материи и богата украса.

Богати флорални мотиви
Няколко малки възглавнички с ярки флорални мотиви са достатъчни, за да освежат интериора. Изборът на цветове, материи и украса за ръбовете е разнообразен – достатъчно е присъствието на поне един унифициращ нюанс..


Плюш и богатство от детайли
Ресните от плюш, пискюлите и ширитите придават индивидуалност и усещане за лукс дори на най-обикновената декоративна възглавница. Ако пък те са съчетани с луксозна материя – коприна или кадифе, възглавницата се превръща в ефектен акцент за интериора.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: да знаеш как, възглавници, дизайн, интериор, декорация, цветове,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot