Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Защо има конденз по стъклата?

10
гласа
Как да избегнем появата на конденз по стъклата? Как да намалим разходите за отопление?
Защо има конденз по стъклата?-1 Защо има конденз по стъклата?-2 Защо има конденз по стъклата?-3 Защо има конденз по стъклата?-4

Значението на стъклопакета за топлоизолационните качества на дограмата е определящо, защото заема над 80 % от общата квадратура на прозореца, т.е. температурата се губи най-често през стъклото. Стъклопакетът допуска полезната слънчева топлина и дневна светлина, и може да допринесе за значителното спестяване на енергия и повишаване на топлинната ефективност на всяко помощение.

Производителите на дограма предлага на своите клиенти различни по вид стъклопакети:стъклопакет от две прозрачни флоатни стъкластъклопакет с нискоемисийно стъклостъклопакет от оцветено в масата си стъклостъклопакет със Stopsol и т.н.Стъклопакетът може да бъде двоен или троен, като серията профили трябва да позволява монтаж на по-широк стъклопакет. Може да бъде съставен от различни по вид стъкла, затворен на атмосферен въздух или запълнен с инертни газове (аргон).

Защо се появяват капчици по стъклото, след като съм си сменил старите дървени прозорци с нова ПВЦ дограма? Често бива задаван този пъпрос.Всичко това е свързано с избора и вида на профила и стъклопакета. За северни изложения се препоръчват нискоемисийно стъкло (Ка), за източни,западни и южни страни е желателно да се използва \\\"Четирисезонно\\\" стъкло. Функцията на \\\"Ка\\\" стъклото е да пропуска UV лъчите в една посока, т.е навътре.След като предметите в стаята се нагреят те започват да отделят топлина, но стъклото не я пропуска на вън. Ролята на \\\"Четирисезонно\\\'\\\' стъкло е същата с разликата в това, че непропускливоста е в двете посоки.Този вид стъкло пази от изгарящите слънчеви лъчи,което води до големи икономии на енергия.

Инвестицията в енергоспестяващо стъкло се въвръща в рамките на 3-6 месеца.Използването на този вид стъкла води до избягването на конденз, тъй като той се появява в точките с най-ниска температура.Още една причина за появата на е влажността.Когато достигне 100% водните капчици започват да кондензират.Един от начините да се намали конденза е проветряването.

Тук е мястото да споменем и ролята в този случай на двуосовите механизми.Ролята на този вид отваряне е да се отвори до такава степен прозореца за проветрение, без това да Ви притеснява ,че ще увисне крилото.Отваряйки прозореца се изравнява влажноста с околната среда, която през зимния период е около 60-70 процента и по-висока дори.Високата влажност на въздуха задължава поне по три пъти на ден да се отваря прозореца.Използването на многокамерна PVC дограма в комбинация с енергоспестяващи стъкла води до удобство и спестява пари.

 

 

 

 

 

източник www.dograma-bg.com

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: дограма, конденз, щори,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot