Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Трева

6
гласа
Почти всички любители на градината искат да имат добре поддържана трева. От решаващо значение за хубавата трева е изборът на тревен сорт. А той на първо място зависи от това, как ще се ползва градината. За двора най-подходяща е тревата, устойчива на утъпкване, защото отговаря на нуждите на цялото семейство.
Трева-1 Трева-2 Трева-3 Трева-4

Трябва да вземете под внимание някои особености като постоянно сенчести места например. Но във всеки случай изберете качествен продукт, който да се отличава с гъст и буен растеж настрани, а не на височина, защото по този начин гарантира издръжливост и по-рядка коситба.

 

Посяване на трева

Тревата трябва да бъде издръжлива, например за игра с топка, но и да изглежда добре поддържана. Дали тревната площ ще достигне желаното качество зависи още от обработката на почвата.

 

При обръщането на почвата големите буци се раздробяват, а камъните и корените се отстраняват (A).
Към тежката, глинеста почва се прибавя пясък, а към песъчливата дървесен хумус или компостен материал. Важно е също така торенето на почвата преди сеитбата, защото то обуславя бързия и буен растеж на тревата. Ако повърхността е добре подготвена и заравнена (B),

 

Семената може са бъдат засети равномерно със сеялка (C).
След това повърхността се заравнява. Най-лесно това става с валяк, с който могат равномерно да бъдат обработени и големи площи (D).

По-малките площи могат да се заравняват и с дъски, върху които се стъпва. След това трябва да се полива редовно, за да покълнат семената. Когато тревата достигне височина 10 см. може да бъде окосена за първи път. Ако се окоси по-рано, тревата няма да е така издръжлива. Плевелите могат безпроблемно да се изскубват на ръка. Тревата за спортни терени може да бъде отъпквана едва след третото косене.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Озеленяване и екстериор

Категория Тагове: озеленяване, екстериор, градина, трева,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot