Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

За и Против PVC дограмата

11
гласа
Какво знаем за дограмата, която е навсякъде около нас? Предимства и недостатъци на PVC дограмата.
За и Против PVC дограмата-1 За и Против PVC дограмата-2 За и Против PVC дограмата-3 За и Против PVC дограмата-4 За и Против PVC дограмата-5

ПВЦ  ДОГРАМА

ЗА

Поливинилхлоридът има по-нисък коефициент на топлопроводимост, което значи, че задържа по-успешно топлината в помещението, доколкото това зависи от профила (площта на профила е средно около 15-20% от тази на целия прозорец – т.е. не е с решаващо значение за общия топлинен ефект).

ПРОТИВ

PVC старее(20-30 години) за разлика от алуминия , защото е с органичен произход. По същата причина е и по-податлив на капризите на климата и при големи температурни амплитуди структурата на материала се нарушава и профилът търпи линейни деформации.


ЗА


PVC дограмата изисква минимална поддръжка – не се нуждае от боядисване, третиране със специални препарати, а просто от измиване с мека кърпа и сапун.

ПРОТИВ

PVC профилът има голямо линейно разширение - 2-3 мм на метър (в зависимост от произхода и още по-голямо).


ЗА

Изработката на PVC профилите изисква по-малко инвестиции, което в края на краищата понижава цената на дограмата.

PVC кондензира влагата по-трудно от алуминия. Така или иначе при влажност в помещението над 60% влагата кондензира трудно върху профила и лесно върху стъклопакета, студените стени и ъгли.

PVC дограмата позволява поставяне на обков с многоточково заключване, което повишава защитата от взлом.

В комбинация с нискоемисийни стъклопакети(Ка стъкло,Четирисезонно стъкло), PVC дограмата е средство за спестяване на Вашите средства.Инвестицията в дограма с качествен стъклопакет се изплаща за кратко време(от 3 до 6 месеца).

източник www.dograma-bg.com

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: pvc дограма, щори, сенници, тенти,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot