Видове стеги
72.2 K
5:51

Конструкцията на стягата осигурява по-силно прискане на детайла като се разчита на здравината на напречния профил на шината на стягата и на подвижното рамо, между които се поставя детайла. Стегите са конструирани така, че напрежението върху подвижното рамо се предава на...

Трикове с хартиени лепенки
74.1 K
3:53

Хартиените лепенки са полезни в много ситуации. Най-често се използват при боядисване, но ще ви покажа няколко трика с хартиени лепенки извън боядисването. 
Приложенията на тези ленти са безброй. С тях се работи лесно - лесно се залепват, лесно се късат, дори на...

Правилно лепене на плочки, изработка на къщичка за птици
83.5 K
23:25
Предаване 19 / 2020

Правилното нанасяне на лепилото за плочки е от съществена важност за сигурното им залепване. Разбъркването с точното количесто вода и правилната бъркалка също.
Ще ви покажем различните правила при лепене на плочки.
След това ще изработим къщичка за птици,...

Видове перфоратори - как да изберем, монтиране на стойка за телевизор
86.2 K
23:31
Предаване 1 / 2020

Днес думата ни е за перфораторите – кога, как и защо се използват тези чудесни машини, които вършат много и разнообразна работа. Но важно е да използваш правилната машина – иначе се хвърлят излишни усилия. Перфораторите могат да бъдат с кабел или безжични, с...

Как се монтират первази
72.6 K
3:39

Рязането на первазите си има своите тънкости. Ако ъгълът на стената не е идеално прав, единственият начин да монтирате первазите правилно е с шаблон за монтаж на первази.
Шаблонът измерва ъгъла на стената и го пренася съвсем точно при рязането на первазите.

Поставка за обувки с Божидар Георгиев - Бобо
15.2 K
23:47

Защо казах, че ще бъде танцувално, ще разберете малко по-късно. А днешната задача е свързана с обработка на дърво. Затова ще ни трябват инструменти. 
Когато сте решили да направите малки подобрения в обзавеждането на дома или работилницата, е важно да...

Монтаж на мивка
96.3 K
11:22

Да станат прави всички, които са се озовавали в следната ситуация – ремонтът на единствената баня в жилището е към своя край. Плочкаджията е залепил и последната плочка и си е тръгнал по живо по здраво.

Предстои да дойде монтажник, за да монтира...

Работа с пистолет за горещ въздух, обшивка на комин
74.8 K
23:46
Предаване 5 / 2020

Пистолетът за горещ въздух има безброй приложения. Първообразът му е сешоара. Пистолетът за горещ въздух се използва сваляне на боя, за огъване на тръби, за нагряване на метали и безброй други.
След това ще ви покажем как правилно се прави двойна...