Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Цветята в нашата градина

7
гласа
Отглеждането на цветя в градината е истинско изкуство! То изисква освен добър вкус, художествен усет, така и познания, умения за правилно съчетаване на цветовете, размерите, височината, времето и продължителността на цъфтежа, едрината на цветовете и други техни качества.
Цветята в нашата градина-1

Цветята в групи, които се наблюдават от всички страни се подреждат като в центъра се слагат високите, а към периферията – по-ниските. Групи, които се наблюдават от една страна – в ъгъла на двора, пред ограда и т. н. в дъното се засаждат високите, а напред постепенно се разполагат по-ниските.

Всяка правилна по форма и с правилно разпределение на растенията група трябва да бъде съставена от цветя, цъфтящи по едно и също време. Декоративен ефект от цветните групи се постига и с хармонично съчетаване на цветовете.

При разполагането на цветята трябва да се имат в предвид и изискванията им към светлина и влага. Едно до друго не могат да бъдат засадени цветя с различна необходимост от поливане, както и такива, обичащи сенчести от слънцелюбиви. Например лалетата, гладиолите, гергините не обичат засенчване.

Добре е да поставите на близки места цветя, цъфтящи в различните сезони, така че една и съща леха да е винаги цъфтяща.

Например започнете с кокичета, после лалета, гладиоли, димитровчета – така градината ви ще бъде красива от март до октомври!

източник az-jenata.com

Категория Категория: Цветя и растения

Категория Тагове: цветя, растения, съвети и идеи,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot