Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Малките пространства

6
гласа
Обзавеждането на таванското помещение е много сериозна и отговорна задача. Чрез умело съчетание на подходящи мебели и цветови решения малките и тесни помещения могат да се превърнат в светли и приветливи пространства.
Малките пространства-1

На първо място обърнете внимание дали влиза достатъчно светлина. Където тя е най-оскъдна сложете скрито осветление или ако е подходящо огледала. Пердетата в малките стаички може да замените със светли едноцветни ролетни, римски или японски щори, а като акцент в интериора може да използвате малки картини в бледи тонове. Те ще внесат екзотика в дома ви и ще разчупят традиционните стереотипи на обзавеждане.

За да осигурите достатъчно светлина в таванското помещение е препоръчително стените да са боядисани в светли и малко на брой меки цветове. Имайте предвид, че контрастът между цветовете на мебелите, стените и аксесоарите може да ви напряга и да се чувствате дискомфортно. Стремете се да използвате колкото се може по-малко цветове в цялостното оформление на тавана. В магазина за мека мебел търсете десени с дребни шарки. Ако мястото позволява направете декоративни ниши в стените с приглушено осветление.

По тавана и стените използвайте аплици.

Чрез мебелите създайте усещане за лекота и ефирност като може да заложите на стъклото и изкуствените материали. Вградете всичко, което може да се вгради. По този начин ще избегнете претрупването. Купете си сгъваеми мебели, каквито например може да бъдат леглото и масата. На всички маси сложете колелца, а най-подходящи врати ще са плъзгащите или тип “хармоника”.

За кухнята може да поръчате скрити работни плотове, които ако ви потрябват да издърпвате. Може да си направите барплот, който да се използва и като маса.

И без да сте дизайнер бихте могли да подредите жилището си по начин, който да създава усещане за простор и динамика без да притежава голяма квадратура.

 

източник az-jenata.com

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: мебели, обзавеждане, таванско помещение,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot