Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Елхите след празниците

5
гласа
Празниците отминават и това, на което сме били свидетели в предните години – купища елхи, просто захвърлени в междублоковите пространства или около кофите за боклук застрашително наближава. Добрата новина е, че тъжните гледки на елхи, загубили своята прелест и красота, останали без зелената си украса, ще се случват все по-рядко. Цели 68% от жените, участвали в запитването на Аз-жената какъв тип елха ще имат тази Коледа отговарят – изкуствена.
Елхите след празниците-1 Елхите след празниците-2

Естествената рязана елха – след празника
Не захвърляйте просто така елхата. Изнесете я на терасата или на улицата и я начупете на клонки, които вече изхвърлете в кофата.
LSS споделя: От няколко години сме с изкуствена елха, но винаги украсявам и с естествени елхови клонки. Просто обожавам мириса на истинска елха.
Ние винаги си слагаме истинска, друго си е да ти замирише на свежест , в иначе смогясалата София, и колкото и да е неудобно , като почнат да окапват игличките , я предпочитам, казва Вили.

Съвети как да издържи по-дълго елхата можете да намерите тук.

Естествената елха в саксия – след празника
Специалистите съветват да я засадите, макар често да може при добри грижи да издържи в саксията 2-3 години.

Периодът за засаждане е най-рано на пролет, а до тогава я дръжте на балкона.
Baby doll споделя: Не харесвам изкуствени елхи. Не заради друго, ами обичам да ми мирише на елха. Последната година купихме малка засадена, после я засадихме на мястото на родителите ми.

Изкуствената елха – след празника
Най-лесно е с изкуствената елха – съберете я, опаковайте внимателно и поставете на тавана, например, където тя успешно ще дочака следващата Коледа.
Взехме я както от екологични подбуди (страшно ми е тъжно след Нова година да гледам изхвърлените елхи ) така и от хигиенни, споделя Лора.

източник az-jenata.com

Категория Категория: Цветя и растения

Категория Тагове: растения, дървета, коледна елха, идеи и съвети,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot