Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Гимнастика у дома

5
гласа
Много жени водят динамичен и изпълнен с напрежение живот и не могат да намерят и 10 минути за гимнастика, но тайната на здравото тяло се състои именно в движението, чистия въздух и здравия сън.
Гимнастика у дома-1

Въпреки все по-голямото замърсяване на околната среда, все още те са достъпни и безплатни за всеки един от нас. Просто трябва правилно и дисциплинирано да разпределим времето си.

Ако имаме повече финанси можем да закупим един или няколко фитнес уреда и да тренираме мускулите си у дома пред телевизора. А ако нямаме – сандвич и бутилка вода и в почивните дни можем да обикаляме планините, да вървим пеша в парка или да караме колело.

Но, ако все пак трябва да останем у дома, затрупани сме с домакинска работа и нямаме време за специални упражнения, тогава единственият ни шанс за красива фигура е да съчетаем полезното с наложителното. Да тренираме мускулите на тялото си докато вършим домакинските си задължения. Имаме да мием прозорци – това е идеален случай да тренираме мускулите на бедрата и ръцете. Протягаме се, навеждаме се, изпъваме се. Лесно може да приспособим класическите упражнения да ни бъдат от полза при такива рутинни дейности.

Разбира се, ако не сме свикнали с физически натоварвания не бива да си поставяме амбициозни планове и да измиваме всички прозорци наведнъж. Първо единия, след няколко дни още един, после можем да измием наведнъж два, дори три прозореца. А после и прозорците на всичките си приятелки. Когато перем пердетата се налага обикновено да се качваме на нещо по-височко, за да ги откачаме и закачаме – ако изпълняваме тази дейност като упражнение за разтягане, също ще ни бъде от полза. Миенето на пода отново бихме могли да превърнем в упражнение за бедра, ръце и тънка талия – като забравим за мързеливите парцали с дълга дръжка, а мием пода на колене и правим извивки вляво и вдясно, най-добре под звуците на ритмична музика. В крайна сметка къщата си е наша, можем да я чистим както си искаме.

Може да е малко смешно, неловко, но в крайна сметка е важно да поддържаме фигурата си здрава и еластична, така ще отдалечим старостта на стотици измити прозорци от нас.

Ако постигнете съвършенство в тези си занимания, някой ден може да изненадате любимия като му поднесете лъжичката за чай с елегантно направен мост или като му подадете дистанционното в изящен шпагат. Тогава дори и той ще забележи, че сте в отлична форма. Да не говорим, че 10-те минути гимнастика на ден може да претворите в един чаровен стриптийз, съчетавайки елементи от каланетика и пилатес. За такива жени си мечтаят господата – работливи и гъвкави. Жена, която не е за изпускане!

източник az-jenata.com

Категория Категория: Спорт и Туризъм

Категория Тагове: спорт, гимнастика,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot