Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Кухнята – сърцето на дома

6
гласа
Кухнята е пространството, което обединява всички обитатели и подхранва любовта, разбирателството, търпението и взаимопомощта между тях.
Кухнята – сърцето на дома -1 Кухнята – сърцето на дома -2 Кухнята – сърцето на дома -3

Тя е мястото където храната се измива, съхранява и приготвя. Кухнята освен това е и мястото, което най-силно е повлияно от майчината енергия в дома, своеобразен символ на уюта и топлото домашно огнище, около което се е събирало цялото семейство в не толкова далечното минало. В този смисъл ако искате да създадете кухня, излъчваща собствен и неповторим стил и елегантност, вероятно предложението ни ще ви допадне

Начинът на обзавеждане на кухнята зависи изцяло от това колко време прекарваме в нея и дали за нас тя е само място, където готвим.

Напоследък тази част от дома се превърна в сериозен акцент на интериора и често се свързва с хола, като пространството се разделя чрез цветови схеми, подвижен параван или бар-плот. Тази тенденция обаче поставя по-високи изисквания към обзавеждането на съвременната кухня.Затова ви съветваме да се обърнете към професионалните проектанти от верига магазини „АРОН”, които ще изготвят абсолютно безплатно индивидуален проект, съобразен с характерните особености на вашата кухня и внимателно ще подберат материалите, съответстващи на вашия вкус. Те трябва да са едновременно здрави - да издържат на топлина и влага, да не се надраскват лесно, да се почистват лесно, а и да са красиви и в унисон с останалото обзавеждане на дома. Изборът на пазара в момента изключва всякакви ограничения при използваните материали за кухненските шкафове и работния плот. Най-важен е материалът за вратичките на шкафовете, защото той дава цялостния облик на кухнята. Ако водещият мотив е цената, най-евтиният вариант е ламинатът, следван от МDF и масивната дървесина. Ламинатът е евтин, лесно се почиства, предлагат се плочи в много цветове, а когато е добре кантиран, той е и доста издръжлив. MDF е сравнително нов материал, но е много по-здрав, защото частиците са фино смлени и плътно пресовани със смоли под налягане. Този материал е най-здрав и е за предпочитане като съотношение цена - качество. Той може да е лакиран в цвят или пък да изглежда като масивна дървесина, когато е фурнирован. Дървото е с топла и красива повърхност и с времето дървесината става все по-хубава. Добре е да изберете от по-твърдите дървесни видове -дъб, бук, ясен, череша. В крайна сметка, най-важното при обзавеждането на кухнята, както и при всяко друго помещение в дома, е интериорът да пасва на начина на живот на обитателите,за да се чувстват те удобно и комфортно.

Дизайнът на модерната кухня е изчистен, стремежът е нищо да не спира погледа. Дискретността обаче по никакъв начин не бива да бъде за сметка на функционалността, която си остава цел №1 при обзавеждането на тази част от дома. Пак в тази връзка е хубаво уредите, които са на показ - кафеварка, тостер, сокоизстисквачка - да са еднакви на цвят. Самата кухня би могла да бъде акцент в интериора на жилището. В това отношение практически няма ограничения, защото мебелна компания „АРОН” предлага многообразие от кухненски модели, а използваните материали са в най-различни цветове. Най-подходящи цветове за кухнята са вишна, ванилия, крем, орех, горски клен. Но не бива да се забравя, че изборът не се прави за месец или за година и едно смело решение в началото, впоследствие може да се окаже твърде изморяващо като въздействие.

Начинът за оформяне на кухнята - линейна, ъглова, паралелна, П-образна и т.н., зависи от възможностите на самото помещение. Основната цел е да няма неизползвано или трудно за достъп пространство. Задължителен елемент е насоченото осветление над мивката, работния плот и печката. В последните години стъклото масово навлезе в кухненския интериор, олекотявайки визуално пространството, то се превърна в красиво решение за вратичките на кухненските шкафове. Използването му дава възможност и за прилагане на най-различни комбинации от вградено осветление. Кухнята ни трябва да бъде подредена ергономично и удобно, тъй като в нея прекарваме по-голяма част от времето си у дома. Това дава възможност на домакинята да достига всички необходими предмети без затруднение. Мивката е главен център на активност, който отнема от 40 до 46% от времето, прекарано в кухнята. В идеалния вариант тя трябва да е разположена в средата на работния триъгълник. При избора на кухненски плот имайте предвид, че гладките повърхности се почистват по-лесно, изглеждат по-елегантно, но и изискват по-голяма поддръжка. Освен ако не сте маниак на тема "чистене", избягвайте релефни врати и декоративни изпъкналости, тъй като изпаренията от готвене се почистват доста трудно.

Що се отнася до пода - най-подходящ си остава теракотът. Ако цветовата гама, която смятате да използвате е семпла, може да си позволите да сложите теракота в цвят керемидено червено, кафяво или сиво. Друга тенденция е вместо кухненски ъгъл, да се сдобиете с маса за четирима/шестима (стъклена или дървена) и столове с високи облегалки. Личният ви стил в кухнята може да наложите чрез избора на дребни аксесоари като дръжките на шкафовете например. Малките саксии с цъфтящи цветя на стената са шик и дават глътка свеж полъх!

източник az-jenata.com

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: мебели, обзавеждане, кухня,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot