Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Оранжевото у дома

6
гласа
Когато дойде време за ремонт и трябва да се избира цвят на тапетите, какъв цвят да се боядисат стените или какъв цвят да са фотьойлите и табуретките може да се стигне дори до конфликт, защото всеки предлага своя любим цвят.
Оранжевото у дома-1

Ако той е оранжевото – определено ще имате много опоненти с много и силни аргументи.

Оранжевото е агресивен цвят, от който вместо да си починете, се натоварвате. Но не и ако е съчетан добре в интериора на къщата и не се натрапва дразнещо.

Ето няколко контрааргументи на ваша страна.
Оранжевото може да освежи тъмните ви стаи, да ви подобри настроението и да ви направи по-самоуверени и по-решителни.
Оранжевото няма да бъде отблъскващо, ако копирате природата, която съчетава ярко оранжеви портокали всред тъмнозелени листа или оранжево слънце, потъващо във водите на тъмносиния океан.
Ако изберете да боядисате само една от стените и то именно онази, която е с най-много прозорци оранжевото няма да се натрапва, особено ако корниза и пердето й контрастират. Оранжева може да бъде и стената, където ще поставите цветарника с буйна зелена растителност.

Ако не сте толкова смели, като начало може да заложите само на оранжевите акценти:
оранжев лампион, оранжева ваза, които чудесно ще отварят тъмната ви спалня.

За закачливо сутрешно настроение може да изберете всички помощни електроуреди в кухнята като: кафеварка, микровълнова печка, кухненски робот да са в оранжево. Ако основният цвят в кухнята ви е кафявото или синьото ще бъде чудесен акцент, ако изберете оранжева покривка за масата за хранене.

Може би никой друг у дома не ви подкрепя за оранжевото, защото им се струва странно и непривично. Приучете ги малко по малко. Сервирайте закуска, като върху бялата покривка сложите дори само едни салфетки в оранжево или прозрачна кана с току що изцеден портокалов сок, палачинки със сладко от праскови и сметана и всичко това всред букет от оранжеви невени, които ще огряват дома ви като малки оранжеви слънчица.

Когато мъжът ви посвикне с този интериор, може да въведете следващия оранжев акцент – сервиз за кафе или за хранене. Когато чиниите са пълни с храна, той няма да обърне толкова голямо внимание на цвета им, но после винаги ще свързва оранжевото с нещо топло, вкусно и приятно.

Така постепенно ще възпитате вкус към красотата на оранжевото – изгряващото слънце в новото утро на вашия дом.

 

източник az-jenata.com

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайн, декорация, цветове,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot