Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Идеи за великденска украса с подръчни материали

9
гласа
Тази година открих приложение на т. нар. подложка за паркет.
Идеи за великденска украса с подръчни материали-1

Ето и начина за боядисване на яйцата: 

Изрязва се от подложката парче с форма на неправилна звездичка. Слага се върху по-дебелия край на яйцето и се увива в парче дамски чорапогащник. После се боядисва в червената боя и се оставя да изсъхне с чорапогащника. Отделно се приготвя зелена боя, но с малко водичка в капачка от шише, за да стане концентрирана. Изсъхналото яйце се развива и на мястото на подложката, където не е боядисано, се оцветява в зелено с клечка за уши или тънка четчица. След като изсъхне хубаво цялото яйце, с маркер се правят малки точици и се намазва с олио.

Яйцето с калинките се прави по същия начин, но вместо звездичка, в единия край се правят малки кръгчета, които после се превръщат в калинки с помощта на червена боя и маркер.

Третото яйце отначало е боядисано в жълто. После се слагат на кръст две лентички от подложката, завива се в чорапогащник и отива в зелената боя.

Кошничките за яйцата се правят от разрязана шпула от тоалетна хартия и памук, оцветени с боя за яйца. Трябва да престоят една нощ, за да изсъхнат, преди да ги залепите.

Украсяват се с подложка за паркет. Единственият и недостатък е, че не може да се оцвети с боя за яйца, но пък вие може да импровизирате.
Дано съм ви била полезна и весели празници!

източник az-jenata.com

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайн, декорация, великденска украса,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot