Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Как да превърнете старата библиотека в модерна мебел

10
гласа
Ако разполагате със стар шкаф – библиотека, който вече не използвате, но не Ви дава сърце да изхвърлите, използвайте тази "направи си сам" идея, за да му вдъхнете нов живот. Вижте как лесно можете да превърнете старата мебел в нещо ново, модерно и красиво.
Как да превърнете старата библиотека в модерна мебел-1 Как да превърнете старата библиотека в модерна мебел-2

Диагноза: Тази стара библиотека от ламинирана дървесина изглежда остаряло, скучно и грозно. Нейната повърхност е изхабена и надраскана. Като конструкция обаче, мебелът е здрав и непокътнат – нещо, което може да се използва за бъдещия проект.

Трансформация

Шкафът е обърнат настрани, така че да легне върху по-дългата си страна. Гърбовата плоскост е махната, за да бъде превърнат той в модерна холна мебел с рафтове. Рамката е стабилизирана с винтове, неравностите и драскотините са запълнени със специален маджун, а всички повърхности са грундирани и пребоядисани в искрящо бяло.

Старите рафтове на библиотеката са трансформирани в разделители, така че да се оформят няколко функционални сектора в новата мебел. Върху едната стена на шкафа – сега основа – са монтирани 3 двойки крачета, поставени на равни разстояния – те са с изчистена цилиндрична форма и са направени от метал (в случая са използвани готови метални тръби и фланци).

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: направи си сам, дневна, мебели, декорация, интериор, рафтове,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot