Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Ремонти през лятото

5
гласа
Слънце, плажове със златист пясък, ухание на море, харчене на пари... за някои. За други изречението започва със... смяна на дограма, избиране на теракота, лепене на тапети и завършва отново с харчене на пари.
Ремонти през лятото-1

Идеалният вариант би бил докато ние почиваме, някой да направи ремонта у дома и ние да се върнем на чисто, щастливи и отпочинали. Все още този вариант е утопия за голяма част от българите. Но пък ако напишем думата “ремонти” в коя и да е търсачка, ще ни отчете завиден резултат с около 100 000 попадения – основно предложения за извършване на различни видове ремонтни дейности. Остава само да кликнете и да поканите майсторите у дома си. Нооо... не бързайте да съсипвате къщата си и прочетете съветите по-надолу.

Не знам дали за жената е валидна мисълта, че като бъркаш в торбата, не е важно каква змия ще хванеш, но за майсторите със сигурност е вярно – като кликаш, не се знае на какъв майстор ще попаднеш.
И ако при жените която и да вземеш, все ще намериш нещо хубаво в нея, повярвайте ми – има майстори, от които нищо хубаво не можеш да получиш.


Затова когато неизбежността почука на вратата ви, избирайте внимателно подходящия майстор, проучвайте старателно, четете форуми, говорете с приятели, за да мине летния ви ремонт бързо, приятно и безболезнено.

Първо – защото помним старото проклятие – майстор да ти влезе в къщата.

Второ – защото знаем, че да оставиш непознати сами в собствената ти къща – крие огромни рискове за движимото и недвижимото имущество, както и за качеството на свършената работа, (ако има такава – като резултат).

Трето – най-баналното възможно – обикновено нямаме пари и за море и за ремонт и трябва да се лишим от едното удоволствие. Хубаво е да пресметнем разходите предварително, за да не ни изненадват в движение. Има майстори, които смятат грубо и ти казват някаква приблизителна цена, която звучи приемливо, но след това се оказва, че не са включили цял куп дребни детайли, които се оказват огромна сума.

Четвърто – обикновено много от българите правят ремонтите си сами. Бригадата – Направи си сам – се строява в две редици и за две седмици – колкото трае отпуската – трябва да сътвори пълната промяна. В най-добрия случай – позитивна – всичко е разкрасено, променено и семейството е доволно от свършеното. В други случаи обаче – нервите се опъват до крайност и се стига до неприятни семейни сцени и скандали.

Пето – ако повикаш майстори да ти свършат нещо, то си вземаш и отпуск, за да ги чакаш и да ги надзираваш, както и да им прислугваш и омилостивяваш, като им предлагаш кафе и бира.
Трябва да имате предвид, че някои майстори са супер нахални и ако им предложиш бира в пластмасова бутилка, а не в стъклени, се мусят. И не забравяйте правилото – никога не ги черпи, преди да са свършили поне работата си за деня.

Шесто – избягвайте да наемате не препоръчани от приятел майстори, рискувате да ви завлекат или потрошат нещо. Може би трябва да отделим специално време за съвети по тази точка в бъдеще, но както се казва “не питай старило, а патило”.
Ако нямате познати, то по-добре да наемете фирма като подпишете договори с ясни клаузи за срокове, конкретни ангажименти и неустойки.

Седмо – не се лъжете, когато някой майстор ви иска малко пари. Може би е честен човекът и не иска да ви лъже, че ще се учи как се прави баня именно при вас. Но имайте си и едно наум, че друг пък може да ви поиска много пари и пак да е с две леви ръце и да сте му първите клиенти в живота.

източник az-jenata.com

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, съвети,

1 Коментара

Довършителни СМР
Довършителни СМР Монтаж фаянс, теракот ,камънни,стъпала .Замаски, хастар стени. Преместване и изиждане стени .Монтаж сифони, мивки ,гърнета ,бойлери, Отпушване сифони,монтаж ВиК,усвояване тераси,изработка AL или ПВЦ дограма,обличане камини. Запушване дупки, Почасово почистване на офиси .Дискретност, анонимност 0898855861

Добави коментар

друга картинка

antibot