Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Аромати

5
гласа
През лятото едва ли някой от нас би издържал на тежки ухания в знойните горещини, така че практичния избор на аромат за летния сезон е този който предлага леко и ефирно ухание.
Аромати -1

Цветните ухания са по подходящи за топлия ден.По-тежките миризми са по-подходящи за вечер, както и за по-хладните месеци на годината. Ако работите в офис никога не натрапвайте"тежък" парфюм на колегите си, той е подходящ за вечерта. На работното си място бъдете със свеж, не ангажиращ и в същото време изящен и привличащ сетивата аромат.

Погрешно е да смятате, че у дома, докато готвите не трябва да сте с любимия парфюм, напротив, дори когато сте в кухнята, ползвайте парфюм с аромат, наподобяващ на есенциите, който добавяте към сладкишите например. Ще Ви предложим няколко съвета, който според специалистите са от определящо значение при избора на парфюм. Когато избирате парфюм, никога не опитвайте повече от три аромата по едно и също време, тъй като усетът за мирис се"изморява" и Вие започвате да се обърквате. Много хора споделят, че след продължително използване на парфюм, вече не усещат неговото ухание. За да избегнете това "заблуждение" сменявайте видовете аромати, като за целта заредете свое тоалетно шкафче поне с два или три любими парфюма.


Съхранявайте парфюмите на място, с постоянна температура, вариациите в температурата променят аромата. Освен към топлина, парфюмите са чувствителни и към светлина.


Ключово място за нанасяне на парфюм е вътрешната страна на китката. Пръснете парфюм във тези участъци на тялото, където можете да забележите пулсиращи вени китките, зад ушите, с гъвката на ръцете, шията, глезените или зад коляното.
След сутрешният душ нека парфюмът да бъде първото нещо, което ще„ облечете" по този начин ще му оставите време да взаимодейства с кожата Ви и да разгърне аромата си. Биохимичните продукти на всяка кожа във взаимодействие с парфюм, дават уникална и индивидуална миризма, ето защо и парфюмите имат различно ухание в зависимост от това, кой ги "носи" Съществуват два начина за нанасяне на аромати: френски и американски.


При френският метод парфюмът се впръсква директно върху кожата, а при американският начин на нанасяне, според конто най-подходящият начин за равномерно разстилане на уханието върху цялото тяло е напръскване на ароматен облак във въздуха, след което ние се "потапяме" в аромата, преминавайки през него. За да удължите действието на парфюма, наслагвайте ароматите, като използвате душ гел, спрей и парфюм от една и съща серия. Не приемайте това за задължително условие, можете да смесвате аромати и от различни серии. По този начин може да създадете нов аромат с уникално и прекрасно ухание. На последно място, но не и по важност нанасяйте аромата само върху чисто тяло.

източник moi-dom.net

Категория Категория: За любопитните

Категория Тагове: за любопитните, ароматите,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot