Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Красив триетажен поднос за сладки

5
гласа
Направи си сам красив и ефектен триетажен поднос, с който да впечатлите гостите си. За целта са Ви нужни само 3 отделни стъклени чинии с различни размери, малко боя и вдъхновение.
Красив триетажен поднос за сладки-1 Красив триетажен поднос за сладки-2 Красив триетажен поднос за сладки-3 Красив триетажен поднос за сладки-4

Необходими материали:
*  стъклени чинии с диаметър 15, 20 и 25 см. (ако желаете можете да използвате и чинии от непрозрачно стъкло или порцелан)
* прозрачна хартия за копиране
* молив
* ножици
* черен маркер
* самозалепваща се лента
* боя за стъкло (или боя за порцелан, ако сте избрали порцеланови чинии) в няколко цвята – тъмнозелено, жълто и перлено бяло
* плоска четка за боя с ширина 2- 3 см.
* стъклени (или керамични) свещници с подходяща форма и височина 8 и 12 см.
* лепило E-6000 (или друго безвредно лепило, подходящо за целта)


Инструкции:

1. Очертайте всяка чиния върху хартията за копиране, като отбележите ширината на външния им ръб (там, където ще направите декорацията). Изрежете формата на ръба и я поставете от долната страна на всяка чиния, като нагодите допълнително. Накрая отстранете формата.

2. Очертайте декорацията с цветя (Виж схемата по-долу) върху изрязаните форми от хартията за копиране (формите, които направихте спрямо ръбовете на всяка чиния). Поставете формата, която сте свалили от най-малката чиния, върху декорацията и трасирайте мотива по целия периметър (мотивът ще се повтори 4 пъти). По същия начин и върху останалите две по-големи чинии, като нагодите разстоянието между отделните мотиви или като удължите всеки отделен мотив. Ако се налага потъмнете чертите от молива с маркера.

3. Залепете хартията с така направената декорация от долната част на всяка чиния с помощта на самозалепваща се лента. Боядисайте стеблата и листата в тъмнозелено, тичинките – в жълто, а венчелистчетата – в перлено бяло. Накрая оставете боята да изсъхне добре.


4. С помощта на влажна четка за боя нанесете жълта боя върху цялата повърхност на двата свещника. Оставете боята да изсъхне.

5. Изпечете всички елементи, следвайки стриктно инструкциите на производителя на боята за стъкло. Накрая оставете елементите да изстинат добре.

6. Използвайте лепилото, за да залепите чиниите към свещниците и да оформите крайният триетажен вид на подноса. Следвайки стриктно инструкциите на производителя, започнете с най-малката чиния, която се намира най-отгоре, продължавайки внимателно надолу. Оставете лепилото да изсъхне добре за поне 3 денонощия.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: аксесоари, кухня, обзавеждане, декорация,

1 Коментара

ally
Много интересно, откъде мога да намеря това лепило Е-6000? На много места търсих.

Добави коментар

друга картинка

antibot