Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Мерете квадратурата на жилището преди да го купите

6
гласа
Внимавайте за квадратурата, когато купувате ново жилище. Обявените размери понякога не отговарят на реално използваемата площ. Най-често обаче, желаещите да се сдобият с нов апартамент, недоволстват от метода, по който е била изчислена квадратурата.
Мерете квадратурата на жилището преди да го купите -1

Например жилището е обявено 80 квадрата, в които са включени общите части. Обявената чиста площ е 69,57 кв. м. Ако клиентът събере квадратурата на стаите, балконите и стените, чистата площ става 60 квадрата. Когато се плаща, трябва да се дадат пари и за тези 9 квадрата отгоре, за които хората са объркани откъде идват. Купувачите настояват строители и брокери да започнат да обявяват реалната квадратура на апартаментите.


Желанието да плащат за реално използваема площ, а не за общи части и допълнителни квадрати кара все повече хора да предпочетат старото строителство. При него клиентът плаща чистата площ. Затова въпреки предимствата на новото жилище брокери обясняват, че все повече клиенти искат да платят за стар апартамент.


Не по-различно е положението и с офисите ново строителство. Много често пространството е нефункционално, например обявен е офис от 90 квадрата. При огледа обаче се оказва, че е включена неизползваема тераса, а реално използваемата за офис квадратура остава 30 квадрата. Клиентите, които държат на новото строителство, могат да ползват някои препоръки.

  • Искайте подробна схема на жилището, за да изчислите квадратурата.
  • Информирайте се колко квадрата са общите части.
  • Обърнете специално внимание колко е дадената в плана чиста площ.
  • При оглед задължително носете ролетка, за да премерите стаите.

източник moi-dom.net

Категория Категория: За любопитните

Категория Тагове: за любопитните, имоти,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot