Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Камини

12
гласа
Днес камините нямат нищо общо с това, което бяха допреди години. Те са от ново поколение с напълно различен, нестандартен и атрактивен дизайн. Запомнящ се и основен акцент във всеки интериор, висящите камини са напълно ново решение сред домашните камини.
Камини-1 Камини-2 Камини-3

Те могат да бъдат разположени в средата на помещението както в къща, така и в апартамент. Принципът им на действие е подобен на този при стандартните - чрез тръба, която е прикачена към основния комин. Висящите камини са подходящи предимно за големи помещения в които има достатъчно свободно пространство за разпространение на топлината.

Не е препоръчително те да бъдат разположени на разстояние по-малко от 1,5 м. от мебелите. Според своите основни функции камините биват два вида: декоративни, които не отопляват, и функционални, които са с висок коефициент на полезно действие. Класическите камини могат да бъдат с отворено огнище или с касета (т. нар. затворена камина).


Позиционирането на камината в помещението се определя още при проектиране на сградата. Специалистите смятат, че най-подходящото място, на което може да бъде поставена е срещу меката мебел.


Всяка камина има нужда от своите аксесоари за почистване-красиви и стилни. Сред тях са задължителните ръжен, маша, лопатка и трудната за вписване в интериора на стаята - метла.


Днес дизайнът на камината като отплително средство се отличава значително. Френски архитекти дори са проектирали и камини, които са изработени от устойчиви прозрачни материали, които са друго уникално решение за домашния интериор.

източник moi-dom.net

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: обзавеждане, камини,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot