Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Монтаж на климатик

5
гласа
Правилният монтаж на климатика е от основно значение за продължителността и ефективността му на работа.
Монтаж на климатик  -1

Преди да монтаж на трябва да най-подходящото разположение на външното и вътрешното тяло. Те трябва да бъдат закрепени здраво и да се нивелират идеално. Тръбите и тръбните връзки, по които циркулира фреонът трябва да бъдат херметични. Това е необходимо условие, за да не се получи изтичане на хладилен агент.
диаметърът на съединяващите тръби


трябва да отговаря на този, предписан от производителя, защото ако сечението на тръбите намалее, възпрепятства се нормалната циркулация на фреона и съответно - влошава се работата на климатика. Ако в процеса на монтаж се наложи свързващите тръби да бъдат огънати, това се прави с помощта на специални инструменти. В случай, че вътрешното тяло се монтира по-ниско от външното, задължително трябва да се направят маслоуловители на свързващите тръби при по-дълъг тръбен път, за да се осигури нормално връщане на маслото в компресора.

Топлоизолация

трябва да бъде поставена на свързващите тръби по цялата имдължина. Така ще се избегнат кондензирането на вода и високите загуби на топлина или студ. Тази част от тръбите, която е извън помещението, трябва да бъде
обвита с бандажна лента, която предпазва топлоизолационния материал от повреждане.

След монтиране на климатика

свързващите тръби и вътрешното тяло трябва задължително да бъдат вакуумирани, за да се изтеглят въздуха и влагата. Това се извършва задължително с вакуум помпа, а не със стар компресор. Срещат се фирми, които в стремежа си да пестят време прескачат тази процедура, но така в системата остават влага и атмосферни газове, които влошават работата на а и неговите характеристики.

източник moi-dom.net

Категория Категория: Бяла техника

Категория Тагове: бяла техника, климатик,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot