Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Бои с ефект на материя

9
гласа
При оцветяването на стените днес е модно връщането към традициите. Със специални бои, но също с несложни инструменти и със сръчна ръка се възпроизвеждат подобните на мрамор мазилки, характерните за ренесанса "облаци" по стените, венецианското стуко...
Бои с ефект на материя -1

Предимството на тези покрития е в това, че от една страна се създава съвършено нов декор, а от друга се прикриват някои несъвършенства на стените. Добре е да се знае и една малка хитрина: какъвто и ефект да се избере, след като боята изсъхне, нанесете отгоре безцветен восък, който имитира патината на бремето.

А за ефектно и лесно разкрасяване на по-малки площи - на парапети, арки, орнаменти, конзоли и други детайли може да използвате немските бои в аерозолни опаковки с ефект на бронз, гранит, мрамор, металик, с флуоресцентен или маркировъчен ефект.

ЕФЕКТ СЮНГЕР

Действа се със сюнгер. За препоръчване е да се тампонира два пъти последователно с две различни гъби, потопени в боя на водна основа.

ЕФЕКТ НА ОБЛАЦИ

Използва се ръкавица от хавлиен плат, която леко се напоява с боя. Притискайте изпънатата ръка плътно до стената с въртеливо движение.

ЕФЕКТ СТУКО

Боядисването се довършва с шпакла. Първият слой боя (задължително акрилна) трябва да е изсъхнал. След като се нанесе вторият слой, се натиска с острието във формата на буква Х. Полученият ефект зависи от наклона, който се придава на острието.

ЕФЕКТ НА ПАТИНА

Работи се с плоска четка, широка 10 см. Когато се нанася вторият пласт боя, първият трябва да е още влажен. Натопете четката в малко боя и метете с нея стената със свободни движения.

ЕФЕКТ НА МРАМОР, ГРАНИТ...

В зависимост от повърхността на мечетата - гладки, издълбани, с фигури - се получават и различни ефекти.

ЕФЕКТ НА ТЪКАНТА

Нужна е еднородна тъкан в голямо количество. Тампонирайте стената, без да изличавате напълно първия пласт боя. Сменяйте често парцала.

източник moi-dom.net

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайн, декорация, боядисване, ефекти,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot