Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Какъв цвят да изберем за стените си

11
гласа
Настроението в дома зависи много от цветовата гама на стените
 Какъв цвят да изберем за стените си 							-1

При избора на цвят за стената трябва основно да се отчете предназначението на стаята, която сме решили да боядисваме. Ако това е всекидневната, където цялото семейство се събира за отдих, общуване, гледане на телевизия и т.н., е добре да се избере наситен цвят с ярък рисунък.

Величината на рисунъка трябва да се съобрази с размера на помещението, до толкова, до колкото яркия цвят е способен да предизвика хубаво и приповдигнато настроение.

Към ярките цветове се отнасят червения, тъмно-зеления, охрата, златистия, както и комбинациите от червено и кафяво и зелено и кафяво. Не е добре да се използват за общите помещения цветове, като светло синьо или виолетово, защото привечер те стават неизразителни.

Стените в работния кабинет най-добре да бъдат боядисани в спокойни тонове, които създават работно настроение - зелен или кафяв.

За детската стая е най-добре да се използват по-светли и изчистени тонове, поради факта, че стаята на детето е ориентирана обикновено на юг, изток или югоизток. Тук ще паснат цветовете светло син и виолетов.

В интериора на съвременната кухня се използват контрастни цветови решения, изразени в различни цветове на стените в кухнята, нейното оборудване и мебелировка. Ако в интериора на кухнята се използва бял цвят, то стените и пода трябва да бъдат боядисани в наситени цветове.

Спалнята е добре да бъде оцветена в синьо или зеленикави цветове.

Стаи, които са с южно изложение се използват по-студени цветове - синьо, зелено и т.н.

 

източник stroitelstvoto.blogspot.com

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайн, декорация, стени,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot