Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Интериор в японски стил

6
гласа
Японските домове се отличават с проста логика, функционалност, грамотно оформление на пространството, което ги прави образци в съвременния интериор и строителството на домове
Интериор в японски стил -1

В японските домове практически липсват шкафове. Вместо това те поставят две-три ниши в стената, едната от които е празна. Тя е с много голямо значение за японския дом. При особени случаи тя се украсява по подходящ за случая начин - икебана, вази с цветя или бронзови статуи.

Другите ниши се използват като вградени шкафове. Те се отличават с изключително разнообразно оформление - раздвижени прегради и широко разположени лавици. Там японците съхраняват своите дрехи, както и различни предмети и вещи от първа необходимост или спални принадлежности.

Характерна черта в японския интериор е липсата на декоративни или художествени изделия. Простотата подчертава леката незавършеност на пространството. Неголемите стаи изглеждат празни и строги. Няколко изискани предмета способстват да се построи хармонично пространство. Главните геометрични принципи в японския интериор са правите ъгли и правите линии.

В японския дом има ного малко предмети, но те са отично съчетани помежду си радват погледа на хората.

източник stroitelstvoto.blogspot.com

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайн, декорация, оформление на пространството,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot