Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Използване на дъждовна вода

7
гласа
Растенията се нуждаят от различни количества вода според сорта и сезона. Но за всички растения с малки изключения важи, че през лятото в периода на растеж и цъфтене имат нужда от много вода, през есента от малко, а през зимата от никаква.
Използване на дъждовна вода-1 Използване на дъждовна вода-2

Използване на дъждовна вода

Принципно водата от водопровода е подходяща за растенията, но меката дъждовна вода е идеална за поливане, тъй като съдържа по-малко варовик от питейната вода.

Поливането с питейна вода в градината е разточителство. Тя е ценна, недостатъчна и скъпа. И това със сигурност няма да се промени в бъдеще. Затова трябва да събирате дъждовната вода във варел и дори да помислите за изграждането на съоръжение за оползотворяване на дъждовната вода. И природата и вие печелите от пестенето на ресурси и буйно растящите растения.

Как функционира съоръжението за оползотворяване на дъждовна вода? Дъждовната вода от покрива се отвежда в цистерна, където се съхранява. И директно от там чрез помпа се използва за напояване на градината. Разбира се можете да създадете подобна система и за използваната вода в домакинството Ви и по този начин да документирате Вашето изключително самосъзнание за опазването на околната среда.

Ако искате да си направите кладенец, се нуждаете от разрешение от съответната държавна служба.

Напояване

За да снабдите Вашите растения с вода, имате на разположение различни инструменти, от лейки и градински маркучи до комплексни напоителни системи. Площта на градината определя усилията за поддръжката й, но също така и видът на растенията е от решаващо значение за избора на напоителен уред.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Озеленяване и екстериор

Категория Тагове: озеленяване, градина, поддръжка, дъжд,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot