Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Правилно торене на растения

5
гласа
Ето някои съвети за торене на растенията:
Правилно торене на растения-1 Правилно торене на растения-2 Правилно торене на растения-3 Правилно торене на растения-4 Правилно торене на растения-5 Правилно торене на растения-6

A) Дървета: През есента се поставя компост под младите дръвчета. През пролетта овошките допълнително се торят с органична тор.

 

 


B) Живи плетове: Храстите, подложени на подрязване се торят веднъж през есента с компост и веднъж през пролетта с леко дозирана органична тор. Диворастящите храсти не се нуждаят от торене, достатъчен им е листопада.

 

 

 


C) Рози: Преди розите да започнат цъфтеж трябва да се наторят с пълноценна тор или тор за рози. След юли не трябва повече да се торят, за да станат студоустойчиви.

 

 

 D) Храсти: Да се наторят през есента с компост. През пролетта с органична тор. Според нуждата да се повтори от един до два пъти.

 

 

 E) Летни цветя: Основно торене, след това разсад, засаждане. След четири до шест седмици да се натори отново, като се повтаря на всеки три до четири седмици.

 

 

 F) Зеленчуци: Основно торене. След около 6 седмици пълните напълно изтощените се торят на три до четири седмици, средно изтощените на четири до шест седмици.

 

източник baumax.bg

Категория Категория: Цветя и растения

Категория Тагове: растения, наторяване,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot