Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Садене на рози

5
гласа
Садене на рози, как да, съвети и идеи
Садене на рози-1 Садене на рози-2

 

Избор на подходящо място

Розите са растения, които виреят най-добре на топли, слънчеви места. За правилен растеж се нуждаят от дълбоки, пропускливи, хумусни почви и по-възможност открито пространство, т.е. не бива да се намират на защитено от всички страни от вятъра място. Най-големия враг на розите - маната, по принцип е резултат от неправилно избрано място и грешно торене.

 

 

Избор на рози

Какъв сорт рози да изберете е въпрос най-вече на личен вкус. Освен по цвят, големина и форма на цветовете, те се делят и на рози за цветни лехи, розови храсти, рози за покритие на земята, живи плетове, рози, растящи като увивни растения, благородни видове и т.н.

Садене

Розите могат да бъдат засадени през пролетта или есента. Розовите пръчки трябва първо да се подрежат на 10-15 см, да се подрежат корените и да се поставят за няколко часа във вода. Дупката трябва да е толкова голяма, че да може около корените да се сложи рохкава пръст. Покрийте корените с пръст, отъпчете около тях и обилно полейте с вода. Мястото за облагородяване трябва да се намира на около 2 см под земята. След засаждането пръчките трябва да се окопаят и загърлят, за да се предпазят от изсъхване или слана. Натрупаната пръст трябва да остане докато новите издънки достигнат дължина 8 - 10 см. Благородни видове се нуждаят от подпорен кол.

Нашият съвет:

Не засаждайте на едно и също място два поредни пъти рози, тъй като почвата се изтощава.


Поддръжка

Розите се торят през пролетта и лятото, през есента се подрязват. През зимата е добре, доколкото е възможно, растението да бъде покрито с ленен чувал и да се зарие с пръст.

Нашият съвет:

Никога не поливайте розите при силно слънце, за да не хванат мана.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Озеленяване и екстериор

Категория Тагове: озеленяване, екстериор, градина, цветя,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot