Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Растения в контейнер

5
гласа
Подобни растения се отглеждат в контейнер и пресаждат многократно. Предимство: Растенията, отглеждани в контейнер имат толкова много малки коренчета, че могат да се пресаждат по всяко време (освен ако почвата не е замръзнала), т.е. докато цъфтят или раждат плодове.
Растения в контейнер-1 Растения в контейнер-2 Растения в контейнер-3 Растения в контейнер-4 Растения в контейнер-5 Растения в контейнер-6

Най-подходящо време за посев: пролет-есен. Изкопайте достатъчно голяма дупка и смесете пръстта с изкуствена тор. Извадете предварително обилно полятото дръвче от контейнера. Ако не успявате, отрежете контейнера с градинска ножица.

 

 

 

 Поставете дръвчето на такава дълбочина, че снопа да закрива дъното на дупката. Запълнете дупката с обогатената с тор почва. Отъпчете почвата около дръвчето и направете леха. Полейте обилно с тънка струя. След като попие полейте още веднъж.

 

 

 

 

 


Поставете опорното колче наклонено, извън снопа. Завържете дръвчето с коноп за стеблото. Около по-големи дръвчета е необходимо да се забият три подпорни колчета. Свържете всяко колче по такъв начин със стеблото, че въжето да е леко опънато.

 

 

 

 

 

Засаждането на дръвчетата трябва да се извършва при облачно време, рано сутрин или късно вечер.

 

 

 

 

 


Повече подробности по всички въпроси за напояване и торене можете да получите в едноименния наръчник на майстора.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Озеленяване и екстериор

Категория Тагове: озеленяване, екстериор,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot