Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Изграждане на грил

6
гласа
Градинският грил може да бъде изграден от зидарски или огнеупорни тухли. Но преди това трябва да определите точното място.
Изграждане на грил-1 Изграждане на грил-2 Изграждане на грил-3

За целта е добре да вземете предвид посоката на вятъра, количеството светлина и сянка и разположението спрямо движението на слънцето. Обмислете също на какво разстояние трябва да бъде грилът от къщата. Дали ще бъде разположен на терасата и необходимо ли ще е изграждането на бетонов фундамент?
В този случай трябва да изкопаете дупка с дълбочина 30 см, да я запълните с чакъл - 25 см и да излеете бетонов фундамент от около 7,5 см.
Смесете цимент, пясък и чакъл в съотношение 1 : 2,5 : 4.

 

 

Допълнително армирайте със стомана. Размерите на грила могат да варират според вкуса. Първо се снабдете със скара, решетка за въглени и съд за пепел.
Обърнете внимание на размерите на камъните, които ще използвате. На картинката може да се видим как би изглеждал един примерен грил.

 

 

Стените трябва да бъдат високи дванадесет реда: при камъни със стандартен размер това се равнява на височина от около един метър.

 

 

 

Стените трябва да бъдат иззидани по стандартния начин като всеки следващ ред започва с половин тухла навътре. При полагането на камъните използвайте въженце да подравняване. Проверявайте често с нивелир. Внимавайте при реденето на тухлите, фугите да са равномерни, с ширина от 1 см и ги заглаждайте. Вградете повече държачи, за да можете да променяте позицията на скарата и решетката за въглени. При изобразения грил е предвидено място за въглищата, което се затваря с вратичка и масичка, на която да се държат продуктите за печене.

 

Изграждане на стените:

Обърнете внимание на двата 3/4 камъка пред средната стена и на целите камъни без дупки от дясната страна!

 

източник baumax.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: обзавеждане, градина, грил,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot