Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Лесна декорация на шкафчето в банята

5
гласа
Освежете шкафчето в банята с този лесен, но ефектен проект – използвайте красив тапет или плътна декоративна хартия, за да облицовате вътрешността му. Крайният резултат е наистина страхотен, особено ако вратата на шкафчето е от прозрачно стъкло. Същата техника можете да използвате и при шкафче с открити рафтчета.
Лесна декорация на шкафчето в банята-1

Необходими материали:

  • тапет или декоративна хартия в избран цвят и десен
  • мерителна рулетка
  • молив
  • макетно ножче
  • метална линийка
  • спрей-лепилоИнструкции
:

1. Почистете добре всички повърхности на шкафчето с влажна кърпа и ги оставете да изсъхнат. Ако имате желание, предварително можете да го пребоядисате предварително (оставете боята да изсъхне добре преди по-нататъшни действия). Демонтирайте временно рафтчетата на шкафа. Измерете ширината и дължината на гърба на шкафчето, както и на неговото дъно.

2. Измерете рафтчетата – горната, предната и долната им част, и съберете така получените стойности, за да получите необходимата дължина тапет/ хартия. Измерете така получената стойност от парче тапет или хартия с необходимата ширина. Увийте всеки рафт в него (започвайки от задната горна част и завършвайки в задната долна част), като предварително нанесете тънък слой спрей-лепило върху гърба на парчето тапет/ хартия.

3. Пренесете измерените стойности от гърба на шкафа върху тапета/ хартията и изрежете парче с необходимите размери, като използвате металната линийка и макетното ножче.

4. Нанесете слой спрей-лепило върху гърба на парчетата тапет/ хартия и внимателно облицовайте с тях гърба на шкафа. Повторете същата процедура и с дъното му.

5. Монтирайте така облицованите рафтчета на местата им и оставете лепилото да изсъхне добре.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: баня, мебели, аксесоари, рафт, рафтове, дизайн, направи си сам,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot