Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Засаждане на дръвчета и храсти

5
гласа
По принцип дръвчетата и храстите е добре да се сеят през пролетта или есента, като есента е за предпочитане, за да може малките корени да се образуват още през есента, а на пролет да се развият и заздравят.
Засаждане на дръвчета и храсти-1 Засаждане на дръвчета и храсти-2 Засаждане на дръвчета и храсти-3 Засаждане на дръвчета и храсти-4

Изкопната яма трябва да е по-голяма от коренището на дървото, за да може корените да се развият в по-рохка пръст. Дъното на ямата трябва да се разкопае. Корените трябва да се влажни и гъвкави. Клоните се скъсяват до 1/4 от дължината, корените се подрязват съвсем леко.

 

При дръвчета с покрита коренова система не трябва да се махат фолиото и телта, тъй като те изгниват в почвата. Дръвчета с оголена коренова система трябва да престоят 4-6 часа във вода. След това корените се потапят в рядка глинеста смес, богата на полезни активни вещества. След като дръвчето се постави в изкопа, трябва той да се запълни внимателно с предварително обогатена на полезни вещества почва. Поливайте по време на засаждането и най-накрая. Стъпчете пръстта около дръвчето.

 

За да задържите по-дълго време влагата е необходимо да сложите мулч. По-големите дръвчета трябва непременно да се закрепят с опорно колче и не много стегнато конопено въже. (понякога са необходими дори две или три). Ако не може да закрепите дръвчето с опорни колчета, тогава увийте гумени ленти по стеблото, завържете ги с шнур, който закрепете с малки колчета в земята.

 

При поливането не е винаги лесно, да се определи точното количество вода, от което се нуждае дръвчето. Преполиването води до увреждане на корените, недостатъчната влага води до изсушаване.

 

По подробна информация за правилното засаждане на дръвчета и храсти, както и тяхното подрязване можете да намерите в едноименните наръчници за домашния майстор на нашата интернет страница.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Озеленяване и екстериор

Категория Тагове: озеленяване, екстериор, градина, засаждане на дръвчета,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot