Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Пробиване в стъкло, керамика, камък и бетон

6
гласа
Формата на свредлото за стъкло наподобява повече върха на стрела, отколкото на обикновено свредло. Резачите са шлифовани с диамант и се справят освен със стъкло безпроблемно и с порцелан и плочки. Острото свредло е за чисто въртеливо пробиване при ниски обороти.
Пробиване в стъкло, керамика, камък и бетон-1 Пробиване в стъкло, керамика, камък и бетон-2 Пробиване в стъкло, керамика, камък и бетон-3

За пробиване на плочки и керамика се използват обикновено спирални свредла с резачи от твърд метал и керамична шлифовка. Те са подходящи и за мраморна обработка.
Внимание: С тях не трябва да се пробива ударно и трябва да се настроят възможно ниски обороти. Един по-скъп вариант, но по-стабилен, са специалните свредла с покритие от фини диамантени парченца.


Като свредла за камък служат така наречените видиеви свредла (като диамант). Тук също става въпрос за спирални свредла с резачи от твърд метал. Те са налични като различни видове, от цилиндрични през шестокантови до SDS- изпълнения.

При ударните бормашини с челюстни патронници шесткантовото изпълнение превъзхожда цилиндричното, тъй като дори и при силни удари и вибрации свределите не поддават.

SDS- или свредла чук са правилния избор за бетон. Те са конструирани за употреба при най- тежки условия и не се изтощават и при дебели бетонни стени. Също за употреба в пневматични перфоратори с SDS- захват пазарът предлага многообразие от различни длета, с които не се пробива, а се удря.

Нашият съвет:
Правилната дълбочина на пробиване се настройва или по дълбочинния удар, който е инсталиран на бормашината, или се прави маркировка с изолиращ банд или маркер директно на свредлото. Има също и ограничители на дълбочината, които се пъхват на свредлото и се фиксират с назъбена отвертка. При коректна дълбочина на пробиване се възпрепятства дюбела да пропадне назад в кухина в стената. От прекомерно натоварване с прах предпазва прахоуловител както и аспираторни системи, които са прикрeпени към прахосмукача.
Драскотини на плочките се предотвратяват с внимателно раздробяване преди пробиването.
Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, пробиване в стъкло, керамика, камък и бетон,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot