Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Ударна бормашини

6
гласа
Механичните ударни бормашини разполагат с допълнителен механизъм за предавките. Той служи не само за редукция на скоростта, но и превръща част от енергията в удари.
Ударна бормашини-1

С ударните бормашини оптимално се пробиват стени, при твърдия бетон възможностите на този вид машини обаче скоро се изчерпват. Те се различават от стандартните бормашини и по отношение начина на захващане на свредлата. Практичните автоматични патронници за стандартните свредла не биха издържали дълго време на силното натоварване от ударното пробиване, затова в употреба влизат добре познатите стабилни челюстни патронници, които се затягат с ключ.

Според изпълнението алтернативата се казва SDS-Plus или SDS-Max. Тук става въпрос за специално захващане на свредла с профилирана основа. Така специалният начин на захващане осигурява максимално предаване на силата и бърза смяна на свредла или длета. Всички висококачествени ударни бормашини и почти всички перфоратори са оборудвани с SDS-патронник.

Ако искате да завиете в ударна бормашина с SDS- захват стандартни свредла, можете да закупите подходящ адаптор, който представлява комбинация от стандартен патронник със SDS-захват.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Инструменти

Категория Тагове: инструменти, ударна бормашина,

1 Коментара

duc70
Боклуци са ударните борм., използвайте перфоратор!!!

Добави коментар

друга картинка

antibot