Работа с оберфреза
80.5 K
3:45

Днес ще ви представя оберфрезата. Тя е инструмент с универсално приложение при обработка на дърво, МДФ, пластмаса. С нея се фрезоват канали за различните дърводелски сглобки, профили на различни детайли. Ако се огледате около вас със сигурност ще видите, че много от...

Видове триони, сервиз на режещи инструменти, изработка на люлка
86.7 K
23:43
Предаване 12 / 2020

Стигне ли се до рязане на дървесина в съзнанието ни веднага изниква на преден план понятието – трион. Ще ви покажем различните видове триони и правилния начин на използването им.
Ще влезем в сервиза на Ташев-Галвинг, за да разберем как да поддържаме и да...

Оберфреза
73.7 K
8:01

Безопасността при работа с оберфрезата е на първо място. 
Фрезерът се върти със скорост между 8 000 и 20 000 оборота в минута. При неправилно рязане, откатът и липсата на контрол  биха могли да причинят нежелани последствия. Затова детайлът трябва да е...

Как да изберем перфоратор
83.9 K
12:29

Каква е разликата между перфоратор и бормашина? Защо перфораторът може да пробива бетон, а бормашината не? Какви са принципите им на работа?
Ще разбере какви за предимствата на безчетковите перфоратори с кабел. Какво да гледаме като избираме перфоратор? Какви...

Ръчна и пистолетна полуретанова пяна, избор на правилната мазилка за нашата къща
84.4 K
23:33
Предаване 16 / 2020

В днешното предаване ще разгледаме как се работи с чук и различни трикове с този инструмент. Ще ви покажем 2 вида полиуретанова пяна на Soudal - за лепене и за уплътняване, в 2 вида опаковки - ръчна и пистолетна.
След това ще говорим за правилния избор на мазилка на...

Какво са MultiVolt инструменти и батерии?
72.4 K
2:11

Това, което издига литиево йонните батерии още едно ниво нагоре е системата MultiVolt. Как работи тя?

Водеща шина за циркуляр
72.5 K
3:45

Така наречената водеща шина е идеалното допълнение към ръчния циркуляр,  което решава тези проблеми. С нея може да се правят прецизни, прави и дълги срезове. Ако пък са много дълги, има възможност и за удължаване с допълнителна шина. 

Помпа с дробилка за мръсна вода
25 K
10:38

В сайта на Грундфос разгледах помпите с дробилки.То помпи много, но за мръсните води както казахме, трябва помпа с дробилка.
Моят приятел Жоро, който е експерт в помпите, ме беше посъветвал да си взема помпа Unilift APG. 
Написах АPG и веднага ми излезе...