Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Направи си сам чаено рафтче

5
гласа
Ако сте почитатели на чая и превръщате пиенето му в своеобразна церемония, добавете към нея щипка функционалност с помощта на това специализирано "чаено“ рафтче. Дори обаче да не сте чак такива почитатели на топлата напитка, чарът на рафтчето вероятно ще събуди у Вас желание да я приготвяте и консумирате по-често (което е същевременно полезен за здравето ритуал), а защо не и да смените част от ежедневните чаши кафе с нещо по-полезно.
Направи си сам чаено рафтче-1 Направи си сам чаено рафтче-2 Направи си сам чаено рафтче-3


Необходими материали:
# обикновено рафтче за стена (с неголяма дебелина) – с дължина около 50- 60 см.
# 3 малки стъклени бурканчета с капачки с винт
# 3 къси винтчета
# боя за боядисване на капачките на бурканчетата (по желание)
# 2 кукички за чашите с винт за монтиране в края
# дрелка или отвертка

Инструкции:

1. Ако желаете предварително боядисайте рафтчето и/ли капачките на трите бурканчета в желания цвят.

2. Използвайте дрелката, за да пробиете малка дупка в центъра на всяка капачка.

3. Измерете, отбележете и пробийте пилотни дупки от долната страна на рафтчето – за трите капачки  и за двете кукички за чашите.

4. Монтирайте капачките и кукичките към долната страна на рафта – капачките трябва да са поставени така, че бурканчетата да могат да се завиват директно в тях (виж изображенията).

 

5. Монтирайте рафта стабилно върху стената, като го захванете в двата края и на няколко места в средата, за да издържа повече тежест (в зависимост от вина да стената – тухла, бетон, гипсокартон, начинът на монтаж ще бъде различен).

6. Напълнете бурканчетата с желаното съдържание – листенца чай, сушени билки и прочее. На кукичките поставете две чашки за чай, закачени за дръжките. Върху самото рафтче поставете различни аксесоари за приготвяне и овкусяване на чая – бурканче с мед, лъжички, кутии с пакетиран чай, захар и прочее. Ако желаете, можете да увеличите или намалите броя на бурканчетата и кукичките, както и да използвате по-дълго рафтче (не забравяйте да монтирате рафтчето на няколко места в стената).

Забележка: Ако продуктите, които поставяте в бурканчетата, трябва да бъдат съхранявани на тъмно, изберете непрозрачни бурканчета или нанесете предварително боя върху външната им част (без гърлото), за да намалите достъпа на светлина през стъклото. Друг вариант е да ги облепите отвън с малко непрозрачна хартия.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: рафтове, кухня, обзавеждане, аксесоари, направи си сам, дизайн,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot