Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Функционалността преди всичко

5
гласа
Да се съхраняват повредени и непоправими инструменти е безсмислено. От една страна това води до препълване на и без друго малкото помещение за съхранение на инструменти, а от друга страна си мислим, че притежаваме даден уред, но когато ни потрябва той е неизползваем.
Функционалността преди всичко-1

Освен това повредените остриета, изкривените свредла, нестабилните дръжки на чуковете са предпоставка за значителен риск от злополука. Професионалистите не използват листове на триони със счупени зъби, а още по-малко износени режещи дискове, тъй като при бързо оборотни електроинструменти съществува опасност да се отчупят части или трески и да изхвърчат встрани с голяма сила и скорост. И дори и всяка малка повреда или износване да не водят до злополука, то със сигурност скоростта на работа спада и резултатите често са незадоволителни.

И по отношение на ръчните инструменти не бива да се пести. Счупването на дръжките например може да доведе до тежки наранявания. Трионите със закалени зъби остават по-дълго остри и с тях се работи по-лесно и прецизно. Опасността от изплъзване е значително по-малка при модерни отвертки с право закалено острие, отколкото при музейните експонати от сандъка с инструменти на дядо ни.


Нашият съвет:

Приятна работа!

Някои повреди в инструментите не са очевидни. Резки върху режещите дискове често не се забелязват. Когато дискът се счупи, частиците могат да се разхвърчат, затова трябва да се използват предпазни очила.
Много повреди възникват поради неправомерна употреба на инструментите.
По-добре хвърлете неизползваемия инструмент, преди да възникнат повече щети. Благодарение на рационални техники на изработване и производство днес много качествени продукти са достъпни за всички.

източник baumax.bg

Категория Категория: Инструменти

Категория Тагове: инструменти, съхранение,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot